Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset

  2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


10.7.2022

Alla kooste viimeaikaisista näyttelytuloksista:

Lappeenranta kaikkien rotujen näyttely 18.6.: Vappu AVO EH4, tuomarina Outi Piisi-Putta.

Kuusamo ryhmänäyttely 18.6.: Salli JUN ERI2 SA vara-sert, Ruusu AVO EH2 ja Vuokko VET EH2, tuomarina Aila Lehmussaari.

Haapajärvi ryhmänäyttely 19.6.: Luka AVO EH, Sulo AVO EH, Salli JUN ERI3, Ruusu AVO ERI1 SA PN3 vara-sert, Vuokko VET ERI1, kasvattajaluokka 1 KP ROP-kasv, tuomarina Maarit Hassinen.

Gällivare NORD, Ruotsi 1.7.: Salli (kuvassa alla) ROP Ruotsin sertin ja NORD-sertin kera, tuomarina Marianne Holmli.

Oulu kv 2.7.: Salli JUN EH, tuomarina Harto Stockmari.

Tuusniemi ryhmänäyttely 2.7.: Sulo AVO ERI1 SA PU3 vara-sert, tuomarina Sakari Poti.

Ruusu ja Sulo kävivät jalostustarkastuksessa Kiimingissä 16.6., jalostustarkastajina Tapio Kakko ja Taru Vallius. Lausunnot löytyvät Lappalaiskoirat ry:n sähköisestä vuosikirjasta (Ruusu, Sulo).

Kertun kuvasivulle lisätty pari kuvaa.14.6.2022

Kuopio ryhmänäyttely 11.6.: Rasmus NUO EH3, tuomarina Leni Finne.

Uusikaarlepyy ryhmänäyttely 11.6.: Salli viimeistä kertaa pentuluokassa ja pentu-ura päättyi hienosti ROP-pentu -voittoon! Tästä on hyvä jatkaa junioriluokkaan. Ruusun (kuvassa) tulos oli AVO ERI2 SA ja Vuokon VET ERI2. Suomenlapinkoirat arvosteli Juha Putkonen.

Rasmus osallistui paimennustaipumustestiin Vehmersalmella 9.6. Valitettavasti se ei tällä kertaa osoittanut riittävää kiinnostusta lampaisiin eikä siten läpäissyt testiä. Uusi yritys ehkäpä myöhemmin!

Bella ja Hanneliisa suorittivat käyttäytymiskokeen (BH) hyväksytysti Haapavedellä 10.6., tuomarina Jaana Tuukkanen. Onnittelut!4.6.2022

Tornio ryhmänäyttely 26.5.: Salli ROP-pentu (tällä kertaa ei muita pentuja kilpakumppaneina), Ruusu (kuvassa alla) AVO EH2 ja Vuokko VSP-vet veteraanisertin kera. Tuomarina toimi Matti Palojärvi.

Lestijärvi ryhmänäyttely 28.5.: Salli taas ROP-pentu neljän pennun joukosta ja Vuokolle VET ERI2, tuomarina Riitta Niemelä.

Uusia kuvia: Nuttu ja sen kuvagalleria (kiitos Johanna!), Jiska (kiitos Outi!) ja Kerttu.23.5.2022

Oulainen ryhmänäyttely 21.5.: Sallille jälleen mukavaa menestystä pentuluokassa, kun Jari Fors teki siitä ROP-pennun viiden pennun joukosta. Narttujen avoimessa luokassa näytillä kävi Bella (kuvassa alla), jolle sileä ERI, ja päivän kruunasi Vuokon veteraaniluokan voitto SA:lla, ensimmäinen veteraaniserti ja VSP-veteraani.17.5.2022

Oulu NORD 7.5.: Salli hienosti ROP-pentu ja nuorten luokassa kisanneelle Rasmukselle ensimmäinen ERI luokkavoiton kera. Pohjavillansa pudottaneelle Vuokolle puolestaan VET EH2, tuomarina Erja Nummi.

Oulu ryhmänäyttely 15.5.: Salli PEK2 KP, tuomarina Mari Lackman. Kuvat © Taru Vallius.

Vappu luonnetestattiin Oulussa 14.5, mistä iso kiitos Vapun porukalle! Riikka Maijanen ja Leena Berg antoivat pisteitä seuraavasti:

Toimintakyky: -1 Pieni
Terävyys: +1a Pieni ilman jäjelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: -1 Pieni
Hermorakenne: +1b Hermostunein pyrkimyksin
Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma
Loppupisteet: +95

Rasmus puolestaan kävi petotestissä ja toimi konekarhun kanssa varsin fiksusti. Hyvä Rasmus!

Kuvapäivityksiä: Sallilla uusi profiilikuva ja Nutun jälkeläisiin vaihdettu tuore kuva Savumerkin Noitatunturista.1.5.2022

Rasmus on käynyt näytillä nuorten luokassa sekä Kuopion Jalostuspäivillä 24.4. että Tampereen NORD-näyttelyssä 30.4. (kuvat alla Kuopiosta © Sanna Parviainen, samoin Rasmuksen oman sivun uusi kuva). Ensimmäisestä tuli tulokseksi EH (Kirsi Honkanen) ja jälkimmäisestä EH1 (Paula Heikkinen-Lehkonen).

Rasmus on vastikään myös silmätarkastettu ja sydänkuunneltu, joista molemmista puhtaat paperit - kiitos Hennalle aktiivisuudesta!14.4.2022

Pentu-uutisia! Alma synnytti viime yönä kolme urosta ja kaksi narttua, pentueen isänä Taigahaun Pakkaspeikon Polkka.

Porokoirakerho ry järjesti perinteisen poropaimennustapahtumansa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Pudasjärvellä. Onnistuimme saamaan taipumustestipaikat Ruusulle ja Sulolle. Molemmat saivat tulokseksi Suositellaan testattavaksi uudelleen: Ruusu oli hieman liian innokas, kun taas Sulo teki aluksi oikein kelvollista työtä, mutta löi hanskat tiskiin kun melkein joutui yhden uhittelevan poron yliajamaksi. Ruusulle lisää malttia ja Sulolle lisää itseluottamusta porojen kanssa, niin hyvä tulee! Ruusun kuva © Taru Vallius.

Lappalaiskoirat ry:n keväterikoisnäyttely, Rovaniemi 10.4.: Sallin ensiesiintyminen näyttelykehässä meni oikein kivasti: se voitti oman luokkansa eli 5-7 kk ikäiset narttupennut ja sai kunniapalkinnon ollen PN2-pentu. Sallille seuraneidiksi ilmoitettu isoisoäiti Vuokko ei ollut edustavimmillaan pudotettuaan pohjavillansa juuri ennen näyttelyä, joten sille VET EH.

Samille päivitetty uusi kuva - kiitos Riitta!20.3.2022

Suru-uutinen helmikuulta: Ruska jouduttiin lopettamaan vanhuudenvaivojen takia. Osanottoni Ruskan perheelle!

Sulo on tutkittu päästä varpaisiin seuraavin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, sydänkuuntelu normaali, lonkat C/C, kyynärät 0/0 sekä selkä LTV1, SP0 ja VA0. Geenitestien tulossuora näyttää puolestaan tältä: Sulo on DM-kantaja, mutta terve sekä prcd-PRA:n, Pompen taudin että CMR:n suhteen. Kiitos omistajille tutkituttamisesta!

Uusia kuvia lisätty Sallin ja Kertun gallerioihin sekä Sallin profiilikuva vaihdettu tuoreempaan (Sallin kuvat © Taru Vallius).12.2.2022

Ruusu ja Sulo kävivät kahden päivän poropaimennusleirillä Pellossa Saajománnussa. Molemmat hoitivat homman varsin mallikkaasti! Alla Sulo työn touhussa, Ruususta (joka on pentujen jäljiltä vielä kovin karvaton) puolestaan kuvia sen galleriassa. Myös Sulon omaa sivua on päivitetty uudella otoksella. Kiitokset kuvista Merjalle!6.2.2022

Esittelyssä uusi sijoitusnarttu Peppiinan Kuunkerttu. Lisätietoja Kertun omalla sivulla!16.1.2022

Ruusun ja Noen pennuille lisätty omat alasivut Kasvatit-sivulle. Omiin koiriin on lisätty Salli ja sijoituskoiriin Nuttu.