Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset 2011

  2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


29.12.2011
16.12. oli hyvin surullinen päivä. Lempi, joka olisi täyttänyt kolmen viikon päästä viisitoista vuotta, piti saatella viimeiselle matkalleen. Sille tuli syksyn mittaan nisäkasvaimia, jotka uusivat sitä mukaa kun edelliset saatiin leikattua pois. Kolmanteen leikkaukseen kolmen kuukauden sisään ei enää ryhdytty, vaan edessä oli se kaikista raskain päätös. Olen iloinen ja kiitollinen, että sain pitää Lempin luonani näin kauan. Alla pari kuvaa Lempistä viimeisenä päivänään. Ikävä on kova!

Vekku kävi hiljattain silmätarkastuksessa. Se on aiemmin saanut MRD-diagnoosin, mutta tällä kertaa silmät olivat täysin puhtaat. Kiitos, Pekka ja Vuokko, näistä hyvistä uutisista.10.12.2011
Jekku on geenitestattu prcd-PRA:n suhteen terveeksi - kiitos Päivi ja Mikko!


4.12.2011
Onni on käynyt silmätarkastuksessa ja todettu silmistään terveeksi toisessa silmässä ollutta distichiasisista lukuun ottamatta. Lonkatkin kuvattiin ja tulokseksi tuli C/C. Kiitos, Tarja ja Harri, Onnin tarkastuttamisesta!


5.11.2011
Seinäjoki kv 29.10.: päätimme ilmoittaa Meten ihan vain uteliaisuuttamme, sillä suomenlapinkoirat arvosteli Saara Sampakoski - ainoa kasvattajatuomari, jonka arvostelu Meteltä vielä puuttui. Ja kuinkas sitten kävikään: Mette sai paitsi ylistävän arvostelun myös ROP-ruusukkeen 53 lapinkoiran joukosta! Meten kuva ryhmäkehästä © Kirsi Niemisalo.16.10.2011
Lappalaiskoirat ry:n syyserikoisnäyttely Jyväskylä 2.10.: Netta VAL ERI, tuomarina Jussi Liimatainen.

Valmiera kaikkien rotujen näyttely, Latvia 8.10.: Nuuk, emäntänsä Pirjo, Kielo sekä allekirjoittanut kävivät pikavisiitillä Baltiassa. Merenkäynti Suomenlahdella oli voimakasta Pirkko-myrskyn takia, ja jouduimme myös yöpymään kaksi yötä linja-autossa, mutta onneksi tulokset olivat kaiken vaivan arvoiset. Suomenlapinkoirat arvosteli Lokodi Csaba Zsolt, joka teki Nuukista rotunsa parhaan ja Kielosta vastakkaisen sukupuolen parhaan! Molemmista tuli myös Latvian muotovalioita.

Šiauliai kaikkien rotujen näyttely, Liettua 9.10.: toinen näyttelypäivä meni vieläkin paremmin, sillä koirat uusivat edellispäivän tulokset rotukehästä Liettuan valionarvojen kera (tuomarina tällä kertaa Elžbieta Augustyniak) ja Nuuk päätti Baltian pienoiskiertueen mukavasti RYP5-sijoitukseen! Kuva ryhmäkehästä alla © Pirjo Kivijärvi. Kiitokset Pirjolle jälleen kerran hienosta reissusta - mihinkäs suunnataan seuraavaksi?23.9.2011
Jekun lonkka- ja kyynärtulokset tulivat jo Kennelliitosta: lonkat B/A, kyynärpäät 0/0.


17.9.2011
Terveysuutisia: Jekku ja Nasti silmätarkastettu terveiksi. Jekku myöskin lonkka- ja kyynärkuvattiin ja tulokset ovat selvillä parin-kolmen viikon sisään. Kiitoksia Päiville & Mikolle sekä Johannalle koirien tutkituttamisesta!


11.9.2011
Pello pentunäyttely 10.9.: Jipon ensiesiintyminen tapahtui pikkupentuluokassa (5-7 kk), tuomarina Katja Korhonen. Jippo voitti hienosti luokkansa kunniapalkinnon kera, ja jatkoi kisaamista pentuluokan (7-9 kk) voittajaa vastaan. Myös tämä erä meni Jipon nimiin! Lopputulokseksi tuli PEK 1 KP PU1 VSP-pentu yhdeksän lapinkoirapennun joukosta. Paljon onnea Päivi, Mikko & Jippo! Kuvat © Satu Valo.3.9.2011
Tromssa kv, Norja 28.8.: tälle kesää mahtui kalenteriin vielä yksi ulkomaan reissu, tällä kertaa suuntana Tromssa Pohjois-Norjassa. Sinne matkasimme keidenkäs muiden kuin tämän kesän vakiokasvojen Nuukin ja Pirjon kanssa. Itseltäni oli mukana Kielo. Lähdimme ajamaan kohti Kilpisjärveä lauantaiaamuna 27.8., ja iltapäivällä majoituimme viihtyisään, korkeatasoiseen mökkiin. Vietimme mukavan illan koirien kanssa hienoissa maisemissa ulkoillen (koirien iloksi tapasimme porojakin), saunoen ja pöydän antimista nauttien.


Aikaisin sunnuntaiaamuna ajelimme sitten Norjan puolelle, missä maisemat paranivat vielä entisestään. Perillä Tromssassa oli valitettavan harmaata ja sateista, ja kehä oli vesilätäköiden peitossa, joten koirat eivät olleet ihan edustavimmillaan, mutta siitä huolimatta tuomari Mona K. Selbach antoi niille kaksoisvoiton! ROP-ruusuke meni Nuukille sertin ja CACIBin kera, joten Nuukin meriittilista kasvoi Norjan ja Pohjoismaiden valiotitteleillä. Kielo oli siis VSP samoilla lisukkeilla, ja koska se vietti kaksivuotispäiväänsä 21.8., tämä oli sen ensimmäinen mahdollisuus valioitua Pohjoismaissa. Titteleitä tulikin sitten heti neljä kerralla, nimittäin Suomen, Ruotsin, Norjan sekä Pohjoismaiden valionarvot! Olimme kovasti iloisia menestyksestä, vaikka koiramäärä ei tällä kertaa päätä huimannutkaan (lapinkoiria oli ilmoitettu vain kahdeksan). Emme jääneet ryhmiin, koska halusimme ajaa kotiin päivänvalolla (ja kieltämättä lämmin, kuiva autokin houkutteli kovasti). Alla olevista kuvista näkee, kuinka märkää siellä oli - enpä ole tainnut koskaan aikaisemmin olla kehässä kumisaappaat jalassa! Kiitokset kuvaamisesta Tanja Ahavalle.26.8.2011
Heinäkuun 26. päivänä Nuuk, Mette, Kielo, Meten omistaja Kirsi sekä allekirjoittanut lähdimme kaksi ja puoli viikkoa kestävälle seikkailulle halki itäisen Euroopan. Matkakohteemme oli Black Sea Winner 2011 eli Mustanmeren voittaja -näyttelyputki, jotka pidettiin Romaniassa ja Bulgariassa. Tapahtuma koostui yhteensä 12 näyttelystä, jotka pidettiin peräkkäisinä päivinä (ja osin myös kaksi näyttelyä samana päivänä) aikavälillä 30.7.-8.8. Tarjolla oli yhteensä viidet CACIBit, seitsemän maan valionarvot sekä Cruftsin osallistumisoikeudet, ja me päätimme tarttua haasteeseen! Kolmen ja puolen päivän linja-autolla matkustamisen jälkeen saavuimme Romanian Constantaan, joka oli kahden ensimmäisen näyttelyn pelipaikka. Alla pari kuvaa hotellimme edestä (vas. kuva © Kirsi Niemisalo).

Tekonurmella päällystetty jalkapallokenttä oli erinomainen näyttelypaikka. Näyttelyjen alkamisaika oli klo 16, joten koirat eivät onneksi joutuneet olemaan kovin kauaa kuumissaan. Laitoimme leirin pystyyn muiden samassa linja-autossa matkanneiden suomalaisten kanssa ja vietimme aikaa jutustellen sekä aurinkoa ottaen (ja kumoten hiukan kuohuvaa sitä mukaa kun hyviä tuloksia alkoi sadella!). Alla kuva Suomi-leiristä sunnuntailta sekä näyttelyalue illalla (oik. kuva © Kirsi Niemisalo).

Niin kuin olimme jo etukäteen vähän uumoilleetkin, näyttelyihin ei ollut ilmoitettu meidän koiriemme lisäksi muita suomenlapinkoiria. Lauantain näyttelyssä lapinkoirat arvosteli puolalainen Viva Maria Soleckyj Szpunar, joka valitsi rotunsa parhaaksi Nuukin, ja nartut voitti puolestaan Kielo. Molemmat saivat sertin ja CACIBin, ja Meten saaliiksi tuli serti sekä vara-CACIB! CACIBin myötä Nuukista tuli Romanian muotovalio, kun taas Kielon täytyisi odottaa, kunnes se olisi jonkun muun FCI-maan valio. Sunnuntain tuomari oli puolestaan Anca Giura Romaniasta, ja Nuuk oli eniten hänenkin mieleensä. Tämä toinen CACIB teki Nuukista Romanian Grand MVA:n. Jätimme Kielon pois kehästä siinä toivossa, että myös Mette saisi CACIBin ja sitä myöten Romanian valionarvon sekä C.I.B-tittelinsä - ja niinhän siinä kävi! Näyttelyturneemme alkoi siis nappisuorituksella, mutta emme vielä silloin arvanneet, että Bulgarian puolella olisi paljon lisää luvassa. Alla Nuuk (vas.) ja Kielo (oik.) kehässä lauantaina - kiitoksia Anja Heinoselle kuvista!

Jätimme sunnuntaina ryhmäkehät väliin ja suuntasimme Bulgarian Albenaan, jossa loput kymmenen näyttelyä pidettiin. Hotellihuoneestamme oli suora sisäänkäynti ulos, ja heti huoneen edessä oli hyvänkokoinen nurmialue, joten koirilla oli hyvät oltavat, etenkin kun huoneessa oli tehokas ilmastointi ja viileä laattalattia.

Näyttelyalue oli viihtyisä puisto kävelymatkan päässä hotelliltamme (matkaa oli itse asiassa vain n. 400 metriä, mutta se tuntui paljon pidemmältä, koska hotelli oli jyrkähkön mäen päällä).

Ensimmäinen näyttely oli melkoista kaaosta ja aloituskin myöhästyi kolmisen tuntia. Kun kehät vihdoin alkoivat pyöriä n. klo 21, tiesimme ainoastaan, missä kehässä lapinkoirat arvosteltaisiin - rodun alkamisajasta ei ollut mitään käsitystä. Luettelosta, kehäsihteeristä eikä kehän oviaukolle kiinnitetystä epämääräisestä rotulistasta (ainakaan arvostelujärjestys se ei ollut!) ei ollut mitään apua. Kaaoksen keskellä kuulimme kehäsihteerin huhuilevan "Finnish Lapphund" ja silloin meillä tuli kiire rynniä kehään väkijoukon läpi. Voitte kuvitella, että kaksi ihmistä ja kolme koiraa peräkkäisissä luokissa ei ole ihan optimaalinen yhtälö, mutta siitäkin selvittiiin työntämällä kulloinenkin ylimääräinen koira pahaa-aavistamattoman venäläisen handlerin kouraan. Kaikkien näyttelyiden tulokset on listattuna alempana.

Ensimmäisen kehäkokemuksen jälkeen ajattelimme, että jos loput yhdeksän näyttelyä menevät samalla kaavalla, olemme pian hermoraunioita, mutta myöhemmin luetteloita tarkemmin tutkittuamme tajusimme, miten niitä oli tarkoitus lukea (logiikka ei ollut ihan simppeleimmästä päästä!). Myöhemmissä näyttelyissä kävi myös ilmi, että vaikka luetteloa osasikin tulkita, siihen ei kuitenkaan voinut täysin luottaa. Saimme kuitenkin koirat ajoissa kehään joka päivä, mikä oli toki pääasia. Hämmentävää oli myös se, että nartut olivat luettelossa ennen uroksia, mutta jotkut tuomarit (ymmärrettävästi) kuitenkin halusivat arvostella urokset ennen narttuja, joten emme koskaan voineet olla varmoja, missä järjestyksessä koirat menisivät kehään ja esittämisten suunnitteleminen hieman hankaloitui. Tässä kohtaa haluankin kiittää kanssamatkustajiamme (ja sitä venäläistä handleriparkaa!), jotka tarjosivat apuansa kehänauhojen ulko- ja sisäpuolella.

Valiotitteleiden vahvistaminen oli koko tapahtuman kiduttavin osuus. Jonot tuntuivat välillä loputtomilta ja etenivät hitaasti, ja etuilijoita sai olla koko ajan paimentamassa jonon päähän. Rahaakin meni huomattavia summia (diplomit maksoivat 40 euroa kappale, enkä halua edes laskea, kuinka monta kaiken kaikkiaan lunastimme - lähemmäs 30?). Jos joskus päätät osallistua tähän näyttelyyn ja joudut käymään läpi tämän jokailtaisen jonotusrumban, suosittelen varustautumaan muutamalla oluttölkillä sekä terävillä kyynärpäillä!

Edellämainituista epäkohdista huolimatta itse koirien osuus meni hyvin. Ne esiintyivät kivasti lämpimästä ilmastosta huolimatta (onneksi illat olivat mukavan viileitä, välillä jopa koleita). Nuuk ja Mette kilpailivat valioluokassa, kun taas Kielo oli ilmoitettu nuorten luokkaan. Kuten Romaniassakin, käytössä oli ns. luokkasertit, eli tuomari sai halutessaan antaa sertin kaikille ERI:llä palkituille luokkavoittajille. Albenan näyttelyiden tulokset ovat kokonaisuudessaan seuraavat:

 • Albena kv 1.8., tuomari Miguel Angel Martinez:
  Nuuk sert, CACIB & ROP, Kielo sert & CACIB, Mette sert & vara-CACIB
 • Kypros I 2.8., tuomari Denis Kuzelj:
  Nuuk sert & ROP, Kielo sert, Mette sert
 • Kypros II 2.8., tuomari Rui Oliveira:
  Nuuk sert, Kielo sert & ROP, Metteä ei esitetty
 • Albena kv (Crufts qualification) 3.8., tuomari Claudio De Giuliani:
  Nuuk sert, CACIB & ROP, Kielo sert & CACIB, Mette sert & vara-CACIB
 • Georgia 4.8., tuomari Dagmar Klein:
  Nuuk sert & ROP, Kielo sert, Mette sert
 • Moldova 5.8., tuomari Nemanja Jovanovic:
  Nuuk sert & ROP, Kielo sert, Mette sert
 • Albena kv Black Sea Winner 2011, 6.8., tuomari Rafael Malo Alcrudo:
  Nuuk sert, CACIB, BSW -11 & ROP, Kielo sert & vara-CACIB, Mette sert, CACIB & BSW -11
 • Makedonia I 7.8., tuomari Tamas Jakkel:
  Nuuk sert & ROP, Kielo sert, Mette sert
 • Makedonia II 7.8., tuomari Sasho Peshev:
  Nuuk sert, Kielo sert & ROP, Metteä ei esitetty
 • Montenegro 8.8., tuomari Ivan Dimitrov:
  Nuuk sert & ROP, Kielo sert, Mette sert
Alla muutama otos kehistä, kiitokset Hanna Vesteriselle ja Pasi Pietikäiselle kuvaamisesta!


Ryhmäkilpailut alkoivat yleensä hyvin myöhään ja saattoivat venyä pikkutunneille, joten jätimme ne silloin tällöin suosiolla väliin. Saimme kuitenkin pienimuotoista menestystä, kun Nuuk nousi kahteen otteeseen viiden parhaan joukkoon, tuomareina Bo Skalin ja Denis Kuzelj.

Kaiken kaikkiaan näyttelyissä oli siis tarjolla kymmenen CACIBia ja 36 sertiä, joista nappasimme täydet kymmenen CACIBia sekä 33 sertiä (Kielo jätettiin pois yhdestä näyttelystä ja Mette kahdesta). Näistä tuloksista kertyi seuraavat tittelit:

 • Nuuk voi lisätä meriitteihinsä Romanian, Romanian Grand, Bulgarian, Bulgarian Grand, Kyproksen, Georgian, Moldovan, Makedonian ja Montenegron valionarvot, sekä Black Sea Winner -11 tittelin. Sillä on myös osallistumisoikeus Cruftsiin 2012.
 • Kielo on nyt Romanian, Bulgarian, Bulgarian Grand, Kyproksen, Georgian, Moldovan, Makedonian ja Montenegron muotovalio. Nuukin tapaan Kielollakin on Cruftsin osallistumisoikeus.
 • Meten uudet tittelit ovat C.I.B, Romanian, Bulgarian, Bulgarian Grand, Kyproksen, Georgian, Moldovan, Makedonian ja Montenegron valio sekä Black Sea Winner -11.
Kaikki kolme saivat myös Balkanin valiotittelit, mutta koska Suomen Kennelliitto ei kirjaa kyseistä valionarvoa, emme viitsineet maksaa taas 40 euroa per koira tittelin vahvistamisesta.

Silloin kun emme olleet näyttelyissä, nautimme kunnon aurinkolomasta, johon kuului uima-altaalla ja rannalla oleskelu, shoppailu, päiväretket, ulkona syöminen ja jopa 6D-elokuvateatterin testaaminen - kaikkea mitä oikeaan lomaan pitääkin! Kaikki kuvat alla © Kirsi Niemisalo.


Kokonaisuutena reissu oli upea ja muistan sen varmasti lopun ikääni. Parhaat kiitokseni matkakumppanilleni Kirsille, Pirjolle, joka luotti Nuukin meidän mukaamme, sekä kaikille samassa bussissa matkanneille!

Muita elokuisia uutisia:

Saarijärvi kaikkien rotujen näyttely 6.8.: Netta VAL ERI1, tuomarina Pekka Teini. Hienoa!25.7.2011
Tornio kv 23.7.: olimme taas kerran liikenteessä Pirjon kanssa, ja tällä kertaa koirakokoonpano koostui Kielosta sekä Pirjon pojista Nuukista ja Viksusta (Nuukin poika). Nuuk voitti valioluokan ja oli PU2 vara-CACIBin kera, voiton mennessä pojalleen Viksulle. Kielo puolestaan nokitti ottamalla ROP-voiton (ja toisen CACIBinsa) 29 suomenlapinkoiran joukosta! Tuomarina oli tällä kertaa Jari Fors. Ryhmätuomarina toimi kasvattajatuomari Jukka Kuusisto ja Kielo ylsi aina kuuden parhaan joukkoon! Kiitokset kuvista Jenna Sergejeffille ja Pirjo Kivijärvelle.

Vesanto ryhmänäyttely 23.7.: Netan ensiesiintyminen valioluokassa tuotti hienon tuloksen VAL ERI1 SA PN3 Raimo Viljanmaan kehässä. Lapinkoiria oli ilmoitettu 31 kappaletta.

Helsinki kv 24.7.: kaksitoista lapinkoiraa arvosteli Paula Heikkinen-Lehkonen, ja Netta sai taas hyvän sijoituksen: VAL ERI3 SA PN4.19.7.2011
Kemi ryhmänäyttely 10.7.: Helmi hienosti VSP ensimmäisen sertinsä kera omistajansa Tapion esittämänä. Lapinkoirat arvosteli Johan Juslin, kuva allekirjoittaneen käsialaa.

Lammi ryhmänäyttely 10.7.: Lammilta kantautui vielä Kemiäkin parempia uutisia, sillä Netta, joka oli myöskin VSP Mari Lackmanin arvostellessa, sai kolmannen sertinsä ja on nyt Suomen muotovalio! Lämpimät onnitteluni ahkeralle kaksikolle Netta & Pia, taas kerran saan olla ylpeä teistä! Alla olevat kuvat on ottanut Viivi Saarikko pari päivää ennen näyttelyä - kiitos!

Piteå kv, Ruotsi 16.7.: Metelle kunniakas PN3-sijoitus kovassa kilpailussa, tuomarina Helge Lie. Kiitokset Kirsille matkaseurasta ja Minna Suihkoselle kuvasta!24.6.2011
Pieksämäki kaikkien rotujen näyttely 11.6.: Netta AVO ERI1, tuomarina Jaana Hartus. Kuva © Paula Martiskainen.

Suomussalmi ryhmänäyttely 12.6.: Nuuk VAL ERI2 Arvi Ellménin arvostellessa.

Lappalaiskoirat ry:n kesäerikoisnäyttely Kotka 18.6.: Koda AVO EH, tuomarina Esa Ruotsalainen.

Gällivare kv, Ruotsi 19.6.: jälleen hauska Ruotsin reissu takana, tälläkin kertaa mukana Pirjo ja Nuuk sekä lisäksi Kielo. Menestyimme Karl-Erik Johanssonin kehässä mukavasti: Nuuk oli VAL ERI1 SA PU2 vara-CACIB ja Kielo NUO ERI1 SA PN1 sert CACIB ROP! Eli Kielosta tulee sitten aikanaan myös Ruotsin muotovalio, kunhan se tulee Suomen valioksi. Kielon kuva ryhmäkehästä © Pirjo Kivijärvi.

Jekku kävi polvitarkastuksessa ja sydänkuuntelussa: polvet 0/0 ja sydänkuuntelussa ei sivuääniä.5.6.2011
Lueskelin juuri uusinta Lapinkoira-lehteä ja ilokseni huomasin, että Kielo oli viimevuotisen Vuoden pentu -kilpailun jaetulla toisella sijalla!


29.5.2011
Piteå lappalaiskoirien erikoisnäyttely 22.5.: Nuuk, Peppi, Nuukin omistaja Pirjo ja allekirjoittanut matkasimme jälleen läntiseen naapuriimme, tällä kertaa suuntanamme Ruotsin lappalaiskoirayhdistyksen Övre Norra -alaosaston erikoisnäyttely. Teuvo Kankaan kehässä näyttäytyi 33 suomenlapinkoiraa, ja meidän molemmat koiramme sijoittuivat oikein mukavasti: Nuuk oli VSP ja Peppi PN3 vara-sert. Kuva © Pirjo Kivijärvi.

Aktiivistakin aktiivisempi koirakko Netta ja Pia on valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa koiraharrastuslajia, ja tällä kertaa kohteena oli metsästyskoirien jäljestämiskoe (MEJÄ) Lievestuoreella 23.5. Koe jäljittelee tilannetta, jossa koiran täytyy löytää haavoittunut hirvieläin sen jättämää verijälkeä seuraamalla. Netta jäljesti 25 pisteen eli AVO3-tuloksen edestä - kelpo suoritus siis! Tietääkseni Netta on vasta toinen suomenlapinkoira kautta aikojen, jolla on MEJÄ-tulos.

Netta ja Pia olivat vauhdissa myös tänään 29.5. Joensuussa, jossa he osallistuivat luonnetestiin. Tuomareina toimivat Wilhelmiina Virolainen ja Reijo Hynynen, ja testi meni Netan osalta seuraavasti:

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää puolustushalua
Puolustushalu: +1 pieni
Taistelutahto: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Yht. +186 pistettä

Kiitos ja onnea Pia!19.5.2011
Sodankylä ryhmänäyttely 14.5.: Ukon näyttelydebyytti meni hienosti, sillä Ukko sai Marja Talvitieltä laatuarvosanan erittäin hyvä. Kuva © Minna-Mari Posti.

Äänekoski ryhmänäyttely 14.5.: Netta AVO ERI3, tuomarina Leila Kärkäs.

Viitasaari ryhmänäyttely 15.5.: Netta ehti vielä toiseenkin näyttelyyn viikonlopun aikana, tällä kertaa tuloksena komeasti VSP ja toinen serti! Tuomarina toimi Tuula Savolainen. Hienoa, team Netta & Pia! Kuva © Paula Martiskainen.

Överkalix kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 15.5.: Nuuk ROP & uusi Ruotsin muotovalio! Mahtavaa! Myös Peppi menestyi mukavasti voittaen valioluokan SA:lla. Tuomarina oli Nina Karlsdotter. Kiitoksia Pirjolle kivasta reissusta! Kuvat © Pirjo Kivijärvi (vas. Nuuk, oik. Peppi).

Kodan kyynärlausunto saapui Kennelliitosta, tuloksena 1/1.4.5.2011
Ristijärvi ryhmänäyttely 30.4.: Minea PEK3 ja Aarni sekä Helmi molemmat AVO EH, tuomarina Mari Lackman. Helmin kuva © Pirjo Kivijärvi.

Lahti ryhmänäyttely 1.5.: Netta AVO ERI1 SA PN2 ensimmäisen sertinsä kera - paljon onnea Pia ja Netta! Avoimessa luokassa kilpaili peräti kahdeksan narttua, ja kaikkiaan lapinkoiria oli ilmoitettu Jari Forsin arvosteltavaksi 28 yksilön verran.

Koda kävi vastikään lonkkakuvissa ja tulos on nyt selvillä: C/C.23.4.2011
Lahti kv 22.4.: jälleen kasvattajatuomari Eija Lehtimäen kehässä, jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Tällä kertaa meillä oli mukana vain Mette ja lapinkoiria oli ilmoitettu 44. Meten tulos oli hienosti VAL ERI1 SA PN2 CACIB (paras narttu -luokan voitto meni veteraanille, joten CACIB siirtyi Metelle)! Nyt sitten vain sitä viimeistä puuttuvaa CACIBia metsästämään.


21.4.2011
Hirvensalmi ryhmänäyttely 9.4.: Netan viimeinen näyttely nuorten luokassa meni oikein hyvin, tuloksena NUO ERI2 SA PN3 Tuula Savolaisen arvostellessa.

Kauhava ryhmänäyttely 16.4.: vuoden ensimmäinen näyttely itselleni henkilökohtaisesti ja ensikosketukseni uusiin näyttelysääntöihin. Mukavaa kun vanha kunnon SA on taas palannut! Näyttelykauteni starttasi erinomaisissa merkeissä kasvattajatuomari Eija Lehtimäen syynissä: Aarni AVO ERI2, Nuuk VAL ERI1 SA ja karvanlähtöinen Kielo, jonka olin vähällä jättää kotiin turkin kunnon takia, oli rotunsa paras neljännen sertinsä kera 26 kovan kilpakumppanin joukosta. Ryhmätuomarina toimi Arvi Ellmén, joka nosti Kielon RYP4-pallille. Kielon kuva alla © Riikka Koskela.

Jekku kävi luonnetestissä Pellossa 10.4. seuraavin tuloksin (tuomareina Riitta Lehmuspelto ja Jari Keinänen):

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää puolustushalua
Puolustushalu: +1 pieni
Taistelutahto: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Yht. +155 pistettä

Kiitokset ja onnittelut Päiville ja Mikolle vielä kertaalleen!

Kodan prcd-PRA -testitulos on saapunut: Koda on kantaja.1.4.2011
Keväterikoisnäyttely Vääksy 27.3.: Koda NUO H, tuomarina Juha Kares.

Korpilahti ryhmänäyttely 27.3.: Netta NUO ERI2 SA PN4 Riitta Lahtovaaran arvostellessa.

Hienoja uutisia tokokentiltä: Oulussa pidettiin tottelevaisuuskoe 26.3. ja Peppi kävi hakemassa puuttuvan avoimen luokan ykköstuloksen (sekä luokan kakkossijan) omistajansa Katin ohjaksissa. Peppi voi nyt lisätä titteliriviinsä TK2-koulutustunnuksen - hienoa työtä tytöt!

Terveystuloksia: Koda kävi erikoisnäyttelyn yhteydessä silmä- ja polvitarkastuksessa, ja sai molemmista puhtaat paperit. Nyt sitten odotellaan prcd-PRA -testin tulosta. Kiitokset Kodan porukalle tutkituttamisesta! Myös Kielo on käynyt näyttäytymässä eläinlääkärille seuraavin tuloksin: polvet 0/0 ja sydänkuuntelu puhdas.13.3.2011
Tämänvuotinen poropaimennustapahtuma pidettiin Kolarissa 4.-6.3. Tiimiämme edustivat tänä vuonna Netta ja emäntänsä Pia, jotka osallistuivat sunnuntain testiin. Pitkä ajomatka palkittiin, sillä Netta läpäisi testin - onnittelut!26.2.2011
Tornio ryhmänäyttely 26.2.: Edi VAL ERI3 SA PU4, hieno tulos 45 suomenlapinkoiran joukosta! Tuomarina Matti Palojärvi.


20.2.2011
Helmin lonkka- ja kyynärtulokset tulivat Kennelliitosta: lonkat C/B ja kyynärnivelet 0/0.


14.2.2011
Pennut ovat syntyneet! Miina sai kaksi urospentua 12.2.12.2.2011
Kuopio Jalostuspäivät 29.-30.1.: lauantaina Aarni ja Netta kävivät jalostustarkastuksessa, tarkastajina kasvattajatuomarit Saara Sampakoski ja Tapio Kakko. Netta osallistui myös sunnuntain näyttelyyn ja sai Markku Kipinältä EH:n nuorten luokassa.

Raahe ryhmänäyttely 29.1.: Jekku sai tällä kertaa H:n Teuvo Kankaan arvostellessa.

Kielon lonkka- ja kyynärtulokset saapuivat: lonkat B/C ja kyynärpäät 1/1. Helmin tuloksia odotellaan vielä.27.1.2011
Suomenlapinkoiran pentuja odotettavissa helmikuun puolivälissä yhdistelmästä FI MVA Staalon Usvapeikko x Cantavia Mielitietty.

Terveystuloksia: Netta on prcd-PRA -kantaja. Kielo ja Helmi ovat käyneet silmätarkastuksessa: Kielolla on terveet silmät, mutta Helmillä todettiin PPM (iris-linssi). Molemmat myöskin luustokuvattiin, eli lonkka- ja kyynärtuloksia odotellaan Kennelliitosta muutaman viikon sisään.16.1.2011
Ilomantsi ryhmänäyttely 16.1.: Netta NUO ERI2, tuomarina Hannu Talvi.


8.1.2011
Terveystarkastustuloksia: Kukalla on edelleen terveet silmät, mutta valitettavasti sen vasen polvi vaikuttaisi menneen huonompaan suuntaan ja joudutaan mahdollisesti leikkaamaan. Myös Netta on silmätarkastettu terveeksi, sen polvet ovat 0/0 eikä sydänkuuntelussa kuulunut sivuääniä. Kiitokset Johannalle ja Pialle, että veitte tytöt tarkastuksiin!