Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset 2018

  2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


24.12.201823.12.2018
Vilna 3 x KV-näyttely, Liettua 21.-23.12.: Hali matkasi omistajansa Merjan ja handlerinsa Katjan kanssa Vilnan Litexpo Cup/Vilnius Winter/Christmas Cup -näyttelyihin. Perjantaina Marja Talvitie arvosteli Halin VAL ERI2 -sijoituksen arvoiseksi. Lauantaina suomenlapinkoirat arvosteli Audronė Babianskienė ja Hali voitti valioluokan luokkasertillä nousten PU2-sijalle asti VARA-CACIB:in kera. Sunnuntaina tulos oli täsmälleen sama, tällä kertaa Ingrid Hectorsin arvostellessa. Hieno poika Hali!

Vuokko on hiljattain silmätarkastettu terveeksi, mikä on oikein hyvä uutinen, kun sillä on ikää kuitenkin jo seitsemän vuotta.10.11.2018
Rassin ja Usvan ainokainen Hilppa on muuttanut sijoituskotiinsa Kemiin ja toiveissa olisi, että siitä tulee Valo-linjan jatkaja jonain päivänä. Suuret kiitokset Jennalle hyvästä työstä Usvan pennutusprojektissa!


21.10.2018
Lappalaiskoirat ry:n syyserikoisnäyttely, Jämsä 7.10.: juuri aiemmin samalla viikolla yhdeksän kuukautta täyttänyt Ruusu osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä junioriluokassa (vaikka ulkonäkönsä puolesta olisikin sopinut vielä paremmin pentuluokkaan!). Erja Nummi antoi Ruusulle EH:n ja kovasti Ruusun näköisen arvostelun.

Kuuran lonkka- ja kyynärkuvat lausuttiin Kennelliitossa seuraavasti: lonkat B/B ja kyynärät odotetusti 2/2. Toinen ei-niin-hyvä uutinen on se, että Jekulla todettiin hieman yllättäen kilpirauhasen vajaatoiminta kasvaimen jälkeisen rutiinitarkastuksen yhteydessä. Silmätarkastusten osalta on sentään parempia uutisia: Otso ja Saimi on tarkastettu terveiksi.

Kuvapäivityksiä: Kira, Ruusu, Alma ja Usvan tytär Hilppa, joka on jo iso tyttö ja muuttaa uuteen kotiinsa ensi viikolla. Kiitos kuvista Taru, Matleena ja Jenna!30.9.2018
Pessi osallistui petotestiin, jossa testattiin sen reaktioita aidolle haisevaan täytettyyn karhuun. Oikean karhun kohtaaminen ei olisi Pessille mikään mahdottomuus, sillä sen asuinympäristössä nähdään karhuja säännöllisesti. Nuori herra selviytyi testistä hienosti!

Jekku kävi uusimassa polvitarkastuksensa sekä sydänkuuntelunsa eikä kummassakaan ollut huomautettavaa. Kuura puolestaan ei ollut aivan yhtä onnekas: luustokuvissa sen lonkat näyttivät olevan OK, mutta kyynärissä oli valitettavasti selviä merkkejä dysplasiasta. Odottelemme nyt Kennelliiton lausuntoa kommentteineen. Kiitokset omistajille koirienne tutkituttamisesta!22.9.2018
Viima silmätarkastettu terveeksi. Kiitos Leila!

Ruusulla uusi profiilikuva, ikää kahdeksan kuukautta.8.9.2018
Pentu-uutisia: Usva synnytti 4.9. kaksi pentua, joista toinen (jättikokoinen urospentu) valitettavasti syntyi kuolleena, mutta ainokainen narttupentu ja emä voivat hyvin.26.8.2018
Bornholm 2 x KV-nättely, Tanska 18.-19.8.: lauantaina Tanya Ahlman-Stockmari antoi Viimalle H:n, mutta sunnuntaina meni jo paljon paremmin, tuloksena VAL ERI2 SA PU3 VARA-SERT Jørgen Hindseltä.

Överkalix kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 19.8.: Svea AVO EH2, tuomarina Boo Lundström. Kuva © Pirjo Kivijärvi.

Kiran silmät on tarkastettu terveiksi.11.8.2018
Pentuja tulossa syyskuun alkupuolella! Usva on ultrattu kantavaksi Fidelis Ravjasta. Lisätietoja Pennut-sivulla.

Rovaniemi ryhmänäyttely 4.8.: Svea (jonka omalla sivulla on uusi profiilikuva) AVO ERI, tuomarina Kirsi Honkanen.

Raahe ryhmänäyttely 5.8.: Svealle täältäkin AVO ERI, tällä kertaa Tuula Prattilta.

Kuhmo ryhmänäyttely 11.8.: Nuuk PU2 ja ROP-veteraani, tuomarina Tuula Pratt.

Sylvin pennuille on lisätty omat sivut (linkit Kasvatit-sivulla).18.7.2018
Valitettavasti Vuokko synnytti vain yhden pikkuruisen urospennun, joka kuoli seuraavana päivänä, joten harmillisesti meillä ei ole pentuja tänä kesänä.

Piteå KV & lappalaiskoirien erikoisnäyttely, Ruotsi 14.-15.7.: lauantaina Hali VAL ERI ja Svea AVO ERI3, tuomarina Maija Lehtonen. Sunnuntaina oli näytillä vain Hali, joka sai jälleen ERI:n Nina Karlsdotterilta.

Nuuk on käynyt silmätarkastuksessa, jossa sille kirjattiin muu vähämerkityksellinen kaihi (ei perinnöllistä). Kiitokset Pirjolle vanhan herran tarkastuttamisesta!13.7.2018
Vännäs kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 16.6.: Svea AVO ERI2, tuomarina Susanne Nilsson.

Gällivare NORD-näyttely, Ruotsi 30.6.: veljekset Viima ja Hali (alla omistajansa Merjan kuvaamana) esiintyivät valioluokassa ja ottivat kolmos- ja nelossijat sekä SA:t. Nuuk voitti veteraaniluokan ja nousi PU3:ksi sekä oli myös ROP-veteraani. Svea seurasi Nuukin esimerkkiä luokkavoitolla ja PN3-sijoituksella vara-sertin kera. Ihanat kasvatinomistajani olivat esittäneet myös kasvattajaluokan tuloksella 1 KP ROP-kasvattaja! Suomenlapinkoirat arvosteli Juha Putkonen.

Pärnu ryhmänäyttely & 2 x KV-näyttely, Viro 6.-8.7.: perjantain ryhmänäyttelyssä Viimalle VAL ERI1, tuomarina Elisabeth Spillman. Lauantaina menikin sitten ihan nappiin Evgenia Tolpinan arvostellessa: Viima oli ROP ja siitä tuli Viron muotovalio sekä C.I.B! Sunnuntain tulokseksi tuli VAL ERI1 SA PU4, tällä kertaa tuomarina Iuza Beradze. Onnittelut ja kiitos Leila!

Seijan silmät on tarkastettu terveiksi. Kiitokset Diane & Piet!

Ihastuttava Peppi piti päästää ikiuneen kesäkuun lopulla kuukautta vaille neljäntoista vuoden iässä. Se oli mahtava koira, jota jää kaipaamaan moni. Osanottoni Kati!24.6.2018
Viipuri 2 x kaikkien rotujen näyttely, Venäjä 23.6.: Viima ja Leila viettivät juhannusta itänaapurissamme. Ensimmäisessä näyttelyssä Viima oli ROP (tuom. Alexander Nikitin) ja toisessa PU2 (tuom. Marina Ostrovskaya). Näin ollen kotiintuomisina oli Venäjän valionarvo - paljon onnea!


17.6.2018
Pari näyttelytulosta:

Kotka NORD-näyttely 17.6.: Hali VAL ERI SA, tuomarina Pekka Teini.

Tromssa KV, Norja 17.6.: Viima VAL EH4 kasvattajatuomari Ambjörn Lindqvistin arvostellessa.10.6.2018
Pentu-uutisia! Sylvi synnytti kolme urosta ja yhden nartun 26.5. Lisäksi Vuokolle odotellaan pentuetta heinäkuun puolivälissä.

Siilinjärvi ryhmänäyttely 19.5.: Saimi AVO EH3, tuomarina Jaana Hartus.

Piteå kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 26.5.: Viima VAL ERI, tuomarina Börge Espeland.

Kuura ja Viima jalostustarkastettiin hyväksytysti Rovaniemellä 20.5. Jalostustarkastajana toimi Marja Talvitie.

Senni on kilpaillut rally-tokossa ja saavutti RTK1-tittelin suoraan kolmesta ensimmäisestä kilpailustaan. Lisäksi sillä on jo ensimmäinen hyväksytty tulos plakkarissa RTK2:sta varten. Taitava Senni!

Hali ja Svea on geenitestattu DM:n osalta: Hali on kantaja ja Svea terve. Kiitokset omistajille testauttamisesta!

Kuuran profiilikuva ja galleria päivitetty.6.5.2018
Västerås kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 28.4.: Hali VAL ERI1 SA PU2 VARA-SERT, tuomarina Sara Nordin.

Salo ryhmänäyttely 28.4.: Karpo (vas. kuva) AVO EH ja Hilla (oik. kuva) JUN H, tuomarina Matti Palojärvi. Kuvat © Jussi Virtanen.

Posio ryhmänäyttely 5.5.: Nuuk ROP-veteraani ja PU4, tuomarina Mari Lackman. Esko Nummijärvi myös poimi Nuukin jatkoon BIS-veteraanikisassa.

Haapavesi ryhmänäyttely 6.5.: Nuuk jälleen kerran ROP-veteraani ja nousipa se nuorempiensa ohi jopa PU1:ksi ja VSP:ksi asti! Otso puolestaan sai tällä kertaa H:n. Suomenlapinkoirat arvosteli Hannu Talvi.

Karpolla ja Hillalla on molemmilla uusi profiilikuva ja Hillan kuvasivulle on lisätty kuvia Salon näyttelystä - kiitos Jussi!15.4.2018
Ajelin Nutun kanssa poropaimennustaipumustestiin Kittilään 8.4. kokeilemaan, että ymmärtääkö Nuttu ollenkaan porojen päälle. No, eihän se ymmärtänyt, mutta oli kuitenkin taas kerran mukava päästä nauttimaan poropaimennustapahtuman tunnelmasta, kun sääkin vielä suosi.

Usva kävi tällä viikolla uusimassa silmätarkastuksensa ja sydänkuuntelunsa, molemmat puhtain paperein. Lisäksi sen polvet tutkittiin tuloksella 0/0.

Muutama uusi kuva lisätty Ruusun kuvasivulle.7.4.2018
Pentuesisarukset Svea ja Nuttu geenitestattu: molemmat ovat terveitä Pompen taudin suhteen, mutta Nuttu testattiin lisäksi degeneratiivisen myelopatian osalta ja valitettavasti osoittautui sairastumisalttiiksi. Nutulla on siis kohonnut riski sairastua DM:aan vanhemmalla iällä.


25.3.2018
Riika KV, Latvia 17.-18.3.: Kielo ja Vuokko olivat jälleen Pinja Lämsän matkassa Baltiassa. Molemmilla on menossa melkoinen karvanlähtö, minkä vuoksi odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, mutta tulokset olivat loppujen lopuksi yllättävän hyvät: lauantaina (tuom. Dan Ericsson) Kielo VET ERI1 SA PN2 VET-SERT ROP-VET ja Vuokko VAL ERI1 SA PN4, ja sunnuntaina (tuom. Marion ten Cate) toisinpäin, eli Vuokko PN2 ja Kielo PN4 (ja ROP-VET). Kielolle jäi reissusta käpälään Baltian ja Latvian veteraanivalionarvot, kun taas Vuokolla valionarvot liippasivat läheltä, kun sunnuntaina tuli VARA-SERT (ja VARA-CACIB). Jälleen kerran kerran kiitokset Pinjalle! Kielon kuva © Pinja.

Kemijärvi ryhmänäyttely 24.3.: Kuura EH ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssään, tuomarina Tuula Pratt.

Lappalaiskoirat ry:n keväterikoisnäyttely, Siilinjärvi 24.-25.3.: lauantaina Nutulle tehtiin loputkin terveystarkastustulokset: polvet 0/0 ja sydänkuuntelussa ei sivuääniä. Nyt jäädään vielä odottelemaan Pompen taudin ja DM-geenitestituloksia. Lisäksi ohjelmassa oli jalostustarkastus, josta Nuttu sai todella hyvät paperit Mari Lackmanilta. Sunnuntaina oli vuorossa aiemmin tällä viikolla kaksi vuotta täyttäneen Nutun ensiesiintyminen avoimessa luokassa, josta tuli ERI Unto Timosen arvostelemana.7.3.2018
Vilna KV, Liettua 2.-4.3.: Viima teki hattutempun ja sai kaikista kolmesta näyttelystä sertin ja CACIB:in, sunnuntaina vieläpä ROP-voiton kera! Tuliaisina oli kolme uutta titteliä: Liettuan ja Suomen valionarvot sekä Liettuan voittaja 2018. Tuomarit olivat Tamara Sarmont (pe), Christian Jouanchicot (la) ja Renata Petkevičienė (su). Onnittelut ja kiitos Leila!

Juuka ryhmänäyttely 3.3.: vanha herra Nuuk oli hienosti VET ERI1 SA PU4 ROP-VET Maarit Hassisella. Onnea! Kuva © Mari Rantanen.1.3.2018
Sällin ja Kiran pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Molemmat asuvat lähistöllä: Napu Oulussa ja sijoitukseen mennyt Ruusu Kellossa. Suuret kiitokset Kiran emännälle Merville ensiluokkaisesti vedetystä pentuprojektista!


4.2.2018
Parkano ryhmänäyttely 3.2.: Viima VAL ERI1 SA, tuomarina Sakari Poti.


30.1.2018
Raahe ryhmänäyttely 27.1.: Svea NUO EH, tuomarina Markku Kipinä.

Kaunas KV, Liettua 27.-28.1.: lauantai oli oikea EH-päivä, kun myös Vuokko ja Kielo saivat EH:t. Sunnuntaina meni jo paljon paremmin, kun Kielo oli VSP sekä ROP-VET LT VMVA -tittelin kera ja Vuokko sai sen maagisen neljännen CACIB:insa ja sitä myöten C.I.B-tittelin! Lisäksi Vuokosta tuli Liettuan valio. Tuomareina toimivat Rony Doedijns (la) ja Jean-Claude Klein (su). Suuret kiitokset Pinja Lämsälle tyttöjen luotsaamisesta! Kuva © Pinja.

Kuopio Jalostuspäivät 28.1.: Nuuk voitti upeasti kivenkovan veteraaniluokan ja nousi vielä PU-luokassa kolmoseksi, tuomarina Juha Putkonen. Lisäksi se oli VSP-veteraani. Nartut arvosteli Katja Korhonen, joka antoi Saimille EH:n avoimessa luokassa. Suomenlapinkoiria oli jälleen kerran hurja määrä, tällä kertaa 132 ilmoitettua koiraa!22.1.2018
Karposta otettiin terveystarkastusten yhteydessä näyte DM-geenitestiä varten ja tulos tuli tänään: Karpo on DM-terve.


16.1.2018
Kajaani KV 14.1.: Viima VAL ERI2 kovatasoisessa seurassa, Nuuk puolestaan VET EH1 Annukka Paloheimon arvostellessa.


13.1.2018
Karpo on käynyt terveystarkastuksissa seuraavin tuloksin: silmät terveet, lonkat C/C ja kyynärät 0/0. Kiitos Anu ja Jussi!


6.1.2018
Sällin ja Kiran pennut syntyivät myöhään uudenvuodenpäivänä. Saimme kolme tyttöä, joista yksi valitettavasti syntyi kuolleena, mutta olemme iloisia näistä kahdesta! Kuva © Mervi Pikkarainen.