Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset 2016

  2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


8.12.2016
Norjan voittaja 2016 -näyttely, Lillestrøm, Norja 20.11.: Svea teki hienon debyytin tuloksenaan VSP-pentu, tuomarina Maija Lehtonen.

Tampere ryhmänäyttely 6.12.: Hali NUO ERI2, tuomarina Jetta Tschokkinen.

Ruska ja Kira silmätarkastettu terveiksi. Kira myös polvitarkastettiiin (0/0) ja sydänkuunneltiin (ei sivuääniä). Kiitokset Mira & Mervi!

Hallan pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja saavat kukin oman sivunsa pian.13.11.2016
Viima otti siskoistaan mallia ja kävi luustokuvissa, sekin loistavin tuloksin: lonkat A/A ja kyynärnivelet 0/0. Onnea ja kiitos Leila!

Minnin kuva päivitetty.9.11.2016
Seija on testattu DM-kantajaksi. Kiitos Diane!


2.11.2016
Lisää hyviä terveystuloksia L2-pentueelle: Kiran lonkat A/B ja kyynärnivelet 0/0!


28.10.2016
Terveystutkimusuutisia: Saimi on tutkittu läpikotaisin ja tulosrivi on moitteeton - lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Kiitos Annikki! Itse puolestani testautin Vuokon degeneratiivisen myelopatian (DM) osalta, koska sen Viima-poika (jonka isä on DM-terve) osoittautui aiemmin DM-kantajaksi ja halusin tietää, onko Vuokko sairastumisaltis vai pelkästään kantaja. Se on onneksi jälkimmäinen!

Uusi kuva Svean sivulla.16.10.2016
Hallan pennut (3 u + 3 n) ovat syntyneet 10.10.!

Pystykorvarotujen erikoisnäyttely, Zutphen, Alankomaat 18.9.: Seija NUO EH3, tuomarina Mw. J.J. Vink.

Zwolle kv, Alankomaat 1.10.: Seija PN2 vara-sert & vara-CACIB, tuomarina Pirjo Aaltonen.

Zwolle kaikkien rotujen näyttely, Alankomaat 2.10.: Seija NUO EH1, tuomarina Jan Meijerink.

Lappalaiskoirat ry:n syyserikoisnäyttely, Tornio 9.10.: ensikertalainen Nuttu voitti pikkupentuluokan kunniapalkinnolla ja oli vielä VSP-pentu 22 lapinkoirapennun joukosta! Narttupennut arvosteli Hannu Talvi ja ROP-pentukisan ruotsalainen tuomarivieras Kurt Nilsson. Viiman tulos oli NUO EH ja Nuukin VET ERI3 isosta veteraaniluokasta. Urokset arvosteli Kurt Nilsson. Kielo osallistui kivenkovaan valioluokkaan ja tippui ERI:n saaneista viimeisenä pois ennen kuin Hannu Talvi alkoi jakaa sijoituksia. Kuvassa Nuttu ja ROP-pentu Savumerkin Yömyytti.

Pari hienoa terveystulosta: Seijan lonkat ovat A/A sekä kyynärpäät 0/0, ja Viiman silmät OK. Kiitos Diane & Piet ja Leila koirienne tutkituttamisesta!

Nutun oma sivu ja kuvagalleria päivitetty - kiitokset kuvista Taru Valliukselle!15.9.2016
Syyspentuja tulossa! Halla on ultrattu kantavaksi Touhu-Ukon Bingosta.

Minsk 2 x kv, Valko-Venäjä 10.-11.9.: Pirjo matkasi Belarus Winner -näyttelyyn Siehkkun sekä vierailevan tähden Viiman (kuvassa) kanssa. Lauantain tuomari Jean Blangino palkitsi molemmat sertillä, CACIBilla ja Belarus Winner 2016 -tittelillä, ja lisäksi Siehkku tuli Valko-Venäjän muotovalioksi. Rotunsa parhaaksi tuomari valitsi Viiman. Sunnuntaina Iuza Beradze laittoi Viiman jälleen ROP:iksi sertin ja CACIBin kera, joten Viimakin tuli Valko-Venäjän valioksi. Siehkku sai tyytyä sileään ERI:in. Onnittelut ja kiitokset Pirjo & Leila!7.9.2016
Kuopio kv 5.-7.8.: Saimi esiintyi kehässä kaikkina kolmena päivänä seuraavin tuloksin: pe NUO EH2 (Marja Talvitie), la NUO ERI2 (Mari Lackman) ja su NUO EH3 (Tuula Savolainen).

Kittilä ryhmänäyttely 6.8.: Viima JUN EH2, tuomarina Juha Putkonen.

Oulu kv 13.8.: Viiman viimeinen esiintyminen junioriluokassa tuotti ERI2-tuloksen Kurt Nilssonilta.

Överkalix kaikkien rotujen näyttely 14.8.: Kilpi AVO EH4, tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen.

Ruovesi ryhmänäyttely 21.8.: Halille junioriluokan voitto ja PU3-sijoitus vara-sertillä Reino Korpelalta.

Yppäri ryhmänäyttely 28.8.: Hali ensimmäistä kertaa nuorten luokassa, tuloksena ERI1 SA Sakari Potilta.

Terveystuloksia: Seijan silmät on tarkastettu terveiksi ja Iita luustokuvattu tuloksilla C/B ja 0/0. Kiitokset omistajille! Lisäksi Vuokon polvitarkastus on uusittu ja polvet ovat edelleen 0/0.3.8.2016
Kärsämäki ryhmänäyttely 30.7.: Saimi hienosti NUO ERI1 SA PN2 vara-sert 27 suomenlapinkoiran joukosta, tuomarina rotua itsekin parin pentueen verran kasvattanut Esa Ruotsalainen.

Ristijärvi ryhmänäyttely 31.7.: 22 lapinkoiraa arvosteli Markku Mähönen ja meiltä oli seuraavanlainen edustus: Hali JUN EH2, Nuuk VET ERI1 SA PU4 ROP-veteraani ja päivän todellinen yllättäjä, ei todellakaan parhaassa turkissaan esiintynyt Siehkku AVO ERI1 SA PN1 sert ROP! Tämän sertin myötä Siehkku viimeisteli Suomen ja Ruotsin valionarvonsa. Onnittelut Katajavaaran porukalle!27.7.2016
Myy kävi tänään eläinlääkärissä palpoitavana ja ultrassa, eikä pentuja näillä näkymin nyt sitten ole tulossa. Harmi! Koska tämä oli jo toinen yritys Stallonen kanssa, teen uudet suunnitelmat Myyn seuraavaa juoksua varten.


25.7.2016
Oulu kv 9.7.: Viima JUN ERI2 SA isosta porukasta, tuomarina Jussi Liimatainen.

Kokkola kv 10.7.: vajaassa pohjavillassa esiintynyt Otso NUO ERI1 kasvattajatuomari Eija Lehtimäen arvostellessa.

Mäntsälä kaikkien rotujen näyttely 16.7.: Kodalle AVO ERI3 Jari Forsilta.

Kuusamo ryhmänäyttely 16.7.: suomenlapinkoiria oli ilmoitettu 39 ja ne arvosteli Raimo M. Viljanmaa. Jo toista kertaa tälle kesää saimme porukkaa kasaan kasvattajaryhmän verran (ja vähän ylikin), eikä tuloksissa ole valittamista: Viima JUN ERI1 SA PU2 vara-sert, Hali NUO ERI1 SA PU1 sert ROP, Nuuk VET ERI1 ROP-vet, totaalisen pohjavillaton Usva AVO EH4 (vieläpä 11 avoimen nartun joukosta) ja Siehkku AVO EH. Kasvattajaryhmämme sai ykkösen ja kunniapalkinnon. Ryhmäkilpailuissa tuli lisää menestystä: Nuuk oli BIS4-veteraani, Hali RYP3 ja kasvattajaryhmä BIS4 (kiitokset vielä omistajille ja esittäjille!). Pystykorvaryhmän teki Raimo M. Viljanmaa ja veteraanit sekä kasvattajaryhmät Paula Heikkinen-Lehkonen. Märkä, mutta hieno päivä! Kuvat © Emilia Laakkonen (Hali) ja Mika Koivuluoma (vasemmalta oikealle: Hali, Nuuk, Viima ja Siehkku).

Kemi kv 23.7.: Viimalle tällä kertaa JUN EH3, tuomarina Markku Kipinä.

Usvan prcd-PRA- ja Pompen-tulokset tulivat Laboklinilta: se on molempien osalta terve.8.7.2016
Sähköpostia Kennelliitosta: minulle on myönnetty Vuolasvirta-palkinto! Se on Kennelliiton korkein huomionosoitus ansioituneille kasvattajille. Olen erityisen iloinen ja ylpeä siitä, että palkintoon vaadittavat pisteet tulivat heti kymmenellä ensimmäisellä pentueella (syntyneet välillä kesäkuu 2001 - helmikuu 2011). Parhaat kiitokseni kaikille kasvatinomistajilleni, jotka tekivät unelmastani totta!

Pentu-uutisia: Myy on astutettu Niihtun Stallonella, ja mikäli tärppäsi, niin pentuja odotellaan elokuun loppupuolella.

Edillä on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkitys meni onneksi heti kerralla kohdilleen ja kilpirauhasarvot ovat nyt viitearvojen sisällä. Vastikään hyvin tuloksin luustokuvattu Usva puolestaan on käynyt lopuissa terveystarkastuksissa ja tulosrivi on moitteeton: terveet silmät, polvet 0/0 ja puhdas sydänkuuntelu. Odottelemme vielä geenitestituloksia (prcd-PRA ja Pompen tauti) Laboklinilta.29.6.2016
Siilinjärvi ryhmänäyttely 21.5.: Otso NUO EH/4 ja Saimi JUN ERI/4. Suomenlapinkoirat arvosteli Erja Nummi.

Iitti ryhmänäyttely 29.5.: Varpu AVO H, tuomarina Juta Haranen.

Kajaani ryhmänäyttely 5.6.: kasvatteja esillä iso liuta (rotukehään oli ilmoitettu hurjat 68 suomenlapinkoiraa Reino Korpelan arvosteltavaksi) ja tulokset seuraavanlaisia: ensikertalainen Hali JUN ERI1 SA PU4, Viima JUN ERI2 SA, Nuuk VET ERI1 SA ROP-vet, Kira JUN ERI, Iita NUO EH3 ja Siehkku AVO ERI2 SA. Kasvattajaluokankin esitin monen vuoden tauon jälkeen, tuloksella 1 KP. Näyttelyn parhaasta kasvattajaluokasta kisasi kahdeksan ryhmää ja Anita Al-Bachy valitsi meidät Best in Show'ksi! Tämä oli kolmas esittämäni kasvattajaluokka kautta aikojen ja toinen BIS-voitto :) Vielä kerran kiitokset omistajille ja esittäjille. Kuva © Jos Schreurs (vasemmalta oikealle: Hali, Nuuk, Viima, Siehkku).

Uden kv, Alankomaat 18.6.: Seija EH/1, tuomarina Gerard Jipping.

Otso osallistui MH-luonnekuvaukseen Kärsämäellä 12.6. Tuomareina toimivat Jorma Kerkkä ja Anne Kuivinen. Otson raportti oli melko lailla keskivertolapinkoiran. Kiitos, Linnea, Otson testauttamisesta!

Seija on prcd-PRA -testattu ja osoittautui kantajaksi. Viima puolestaan on prcd-PRA -terve, mutta DM-kantaja. Usva kävi luustokuvissa hyvin tuloksin: lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0. Kiitos omistajille!

Papun pennut lisätty Kasvatit-sivulle ja Nuttu sijoitusnarttuihin. Vikke muutti Lumijoelle Remun manttelinperijäksi, kun taas Svea odottelee vielä lähtöä uuteen kotimaahansa. Sijoitukseen laittamani Nuttu jäi emänsä kaveriksi Savumerkin kenneliin.

Uusia kuvia: Masi, Otso, Iita, Kira, Simba ja Lyyti. Myös Siehkkun ja Kiran kuvagallerioita päivitetty. Kiitokset kaikille kuvaajille!15.5.2016
Keminmaa ryhmänäyttely 14.5.: Halla AVO EH/4, tuomarina Tapio Kakko.


8.5.2016
Posio ryhmänäyttely 7.5.: Viima (jonka profiilikuva on päivitetty) JUN EH2 ja Siehkku AVO EH3, tuomarina Marja Talvitie.


4.5.2016
Kouvola ryhmänäyttely 30.4.: Varpu AVO H, tuomarina Kirsi Honkanen.

Siehkku on testattu terveeksi prcd-PRA:n ja Pompen taudin suhteen.

Uusia kuvia Kiran galleriassa sekä Sennin sivulla.1.5.2016
Lingen kv, Saksa 23.4.: Seija JUN ERI2, tuomarina Barbara Yvon Bruns.

Halin kuva päivitetty.22.4.2016
Polvijärvi ryhmänäyttely 17.4.: vajaassa turkissa esiintyneille Siehkkulle AVO EH4 ja Hallalle AVO EH Mari Lackmanilta.


16.4.2016
Varhain sunnuntaiaamuna 10.4. Usva, emäntänsä Jenna sekä minä turistikoirineni ajelimme Kittilään Porokoirakerho ry:n vuotuiseen poropaimennustapahtumaan. Olimme onnekkaasti saaneet paikan Usvalle poropaimennustaipumustestiin (tai oikeastaan paikka oli Vuokolle, mutta järjestäjät ystävällisesti antoivat minun vaihtaa Usvan Vuokon tilalle). Keli oli miellyttävä ja tapahtuma hyvin järjestetty. Usva ja Jenna tekivät hyvää työtä poroaidassa ja Usva läpäisi testin. Se on nyt suorittanut paimennustaipumustestit hyväksytysti sekä lampaille että poroille - taitava Usva! Lisää kuvia Usvan kuvasivulla.

Pertunmaa ryhmänäyttely 9.4.: Varpu AVO EH2, tuomarina Perttu Ståhlberg.

Mäntsälä ryhmänäyttely 10.4.: Lyyti JUN EH/1, tuomarina Perttu Ståhlberg.

Otson lonkkatulos tuli Kennelliitosta B/A:na. Kiitos, Linnea, Otson tarkastuttamisesta!

Uusia kuvia: Kielo, Vuokko ja Kukka. Uusi sivu: Nastin jälkeläiset.2.4.2016
Otso on käynyt terveystarkastuksissa: sillä on terveet silmät ja nyt odottelemme lonkkatulosta Kennelliitosta. Myös geenitestausrintamalta on hyviä uutisia, kun A-pentueen isä Jäkäläkummun Ällintälli testattiin Pompen-terveeksi - A-pentue (jossa emänä Sylvi) on siis terve vanhempien tulosten perusteella.


25.3.2016
Orso-Farm Kobmin eli Miskan ja Papun pennut syntyivät 21.3. (yksi uros ja kaksi narttua).

Lappalaiskoirat ry:n keväterikoisnäyttely, Kotka 20.3.: Karpo 7-9 kk urosten pentuluokassa PEK2 ja Lyyti narttujen vastaavassa luokassa PEK3. 22 suomenlapinkoirapentua arvosteli Maija Sylgrén. Kuvat © Jussi Virtanen (Karpo vas., Lyyti oik.).

Halla on testattu terveeksi prcd-PRA:n, Pompen taudin sekä degeneratiivisen myelopatian (DM) suhteen. Kiitokset Johannalle Hallan testauttamisesta.

Saimin sivulle päivitetty uusi kuva (© Sanna Parviainen).19.3.2016
Kansainvälinen Martini Dog Show, Groningen, Alankomaat 6.3.: Seija JUN EH2, tuomarina Ricky Lochs-Romans.

Sekä Sylvi että tyttärensä Iita on silmä- ja polvitarkastettu terveiksi. Hienoa!

Karpon sivulla uusi kuva - kiitos Anu & Jussi!6.3.2016
Kevätpentuja odotetaan yhdistelmästä Orso-Farm Kobmi x Savumerkin Papu.

Tuusniemi ryhmänäyttely 28.2.: Saimi JUN ERI1 SA PN2 sert toisessa junioriluokan näyttelyssään - onnea Annikki! Annukka Paloheimon kehään oli ilmoitettu 37 suomenlapinkoiraa. Kuvat © Oona & Nuutti Heikkinen.

Uusia kuvia lisätty Kiran kuvasivulle - kiitos Mervi!20.2.2016
Lahti pentunäyttely 17.1.: Lyytille ensimmäisessä näyttelyssään pikkupentuluokan kolmosssija, tuomarina Pirjo Hjelm.

Club match Winterswijk 17 Jan & Rijssen, Alankomaat 30.1.: vaikka normaalisti en mainitsekaan epävirallisten näyttelyiden tuloksia, tällä kertaa täytyy tehdä poikkeus - Seija on pärjännyt upeasti ja saanut kaksi ROP- sekä RYP2-sijoitusta!

Kuopio Jalostuspäivät 31.1.: ensimmäistä kertaa junioriluokassa esiintyneelle Saimille JUN EH, tuomarina Jaana Hartus.

Lahti pentunäyttely 13.2.: Karpolle isojen poikien sarjassa (pentuluokka 7-9 kk) PEK1, tuomarina Esa Ruotsalainen.

Tornio ryhmänäyttely 20.2.: Siehkkun ensiesiintyminen junioriluokan jälkeen ja valioituminen liippasi läheltä - tulokseksi hienosti AVO ERI2 SA PN3 vara-sert 69 suomenlapinkoiran joukosta, tuomarina Mari Lackman.

Terveystuloksia: sekä Nuuk että Jekku silmätarkastettu terveiksi. Myy puolestaan on geenitestattu terveeksi sekä prcd-PRA:n että Pompen taudin osalta. Kiitos kaikille asianosaisille näistä hyvistä uutisista!16.1.2016
Kajaani kv 10.1.: Nuuk VET EH4 (tuom. Riitta Niemelä) ja Kira ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssään JUN EH (tuom. Katja Partanen). Kiran kuva © Pirjo Kivijärvi.

Netalla edelleen terveet silmät - kiitos näistä hyvistä uutisista Pia!

Seijan sivulla uusi kuva - kiitokset Diane & Piet!