Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset 2019

  2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


8.12.2019
Pello ryhmänäyttely 23.11.: Vappu hienosti ROP-pentu ja Ruusulle puolestaan EH4 nuorten luokasta, tuomarina Perttu Ståhlberg.

Helsinki Winner Puppy Show/Voittaja Puppy Show 7.-8.12.: Bellan sijoitusemäntä on saanut näyttelykärpäsen pureman ja matkasi Bellan kanssa Messukeskuksen pentunäyttelyihin. Lauantaina suomenlapinkoirat arvosteli Erika Häkkinen ja Bella nousi kakkossijalle 7-9 kk ikäisten narttupentujen luokassa. Sunnuntain tuomari oli Jaana Hartus eikä Bella tällä kertaa mahtunut neljän parhaan joukkoon.

Loppusyksystä meidät saavutti peräti kolme suru-uutista: sekä Miina että pentuesisarukset Doris ja Rekku on jouduttu lopettamaan vanhuuden vaivojen takia. Osanottoni omistajille.

Noen galleria päivitetty. Kuvat © Outi Uusitalo - paljon kiitoksia!13.10.2019
Kajaani pentunäyttely 5.10.: Bellan ensimmäinen näyttely meni hienosti: se esiintyi kauniisti ja Katja Korhonen sijoitti sen toiseksi pikkupentujen (5-7 kk) luokassa.

Lappalaiskoirat ry:n syyserikoisnäyttely, Kajaani 6.10.: Bellan osalta näyttely oli tulosta myöten uusinta edelliseltä päivältä. Tällä kertaa kehässä oli myös Vappu-sisko, joka sijoittui luokassa heti Bellan perään kolmanneksi. Pennut arvosteli Silja Jokinen. Lisäksi tiimistä oli paikalla kolme junioria: ensikertalaiset pentueveljekset Biegga ja Luka sekä nartuissa Hilppa. Urokset arvosteli Silja Jokinen, joka antoi Bieggalle EH:n ja Lukalle ERI:n. Kiitoksia Sanna Parviaiselle handlausavusta! Hitusen pulskassa kunnossa esiintynyt Hilppa sai Mari Lackmanilta oikeutetusti H:n. Kiitos kuvista Petri Hallbergille - ylh. vas. Bella, ylh. oik. Vappu, alh. vas. Luka, alh. oik. Hilppa (valitettavasti Bieggasta ei ole kuvaa).Hilppa ehti tällä viikolla käydä myös petotestissä. Se haukkui kovasti, mutta ei lamaantunut pelosta tai mennyt liian lähelle karhua. Hieno Hilppa!

Ruusu on luustokuvattu ja polvitarkastettu ensiluokkaisin tuloksin: lonkat A/A, kyynärpäät 0/0 ja polvet 0/0!

Noen profiilikuva ja galleria päivitetty. Kiitokset Tarulle kuvista!28.9.2019
Noki muutti syyskuun alkupuolella sijoituskotiinsa, Mäntsälässä sijaitsevaan Famolas-kenneliin ja nyt on saanut oman esittelysivunsa.

Kuvapäivityksiä: Smokey, Sylvin jälkeläiset (R-pentue) ja Bellan kuvasivu. Kiitokset kaikille kuvaajille!24.8.2019
Överkalix kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 18.8.: Tomas Rohlinille oli ilmoitettu 30 suomenlapinkoiraa, joista kaksi oli meidän tallista: Halille tuli ERI ilman luokkasijoitusta tasokkaassa urosten valioluokassa ja Ruusu, joka on edelleen ihan turkiton (mistä tuomari minulle pariin kertaan naljailikin!), oli NUO ERI2 SA PN4. Halin kuva © Pirjo Kivijärvi, Ruusun kuvan otin itse.

Lukan kuva päivitetty - kiitos Matleena!17.8.2019
Seija kävi eilen silmätarkastuksessa ja sillä on edelleen terveet silmät. Kiitos Diane & Piet!


4.8.2019
Piteå kaikkien rotujen näyttely 13.7.: Svea AVO ERI2, tuomarina Anita Whitmarsh.

Kemi kaikkien rotujen näyttely 20.7.: Hilppa JUN EH2, tuomarina Irina Poletaeva.

Ristijärvi ryhmänäyttely 27.7.: näytillä oli kasvattajaluokan verran koiria, jotka saivat seuraavat tulokset: Hali VAL ERI1 SA PU2, pian 13-vuotispäiväänsä juhliva Nuuk VET ERI2, Alma JUN EH2 ja täysin pohjavillaton Ruusu NUO EH3. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras ja BIS3 - kiitos omistajille ja esittäjille, että jaksoitte odotella niin kuumana päivänä! Sekä rodun että BIS-kasvattajakilpailun arvosteli Matti Palojärvi.

Ii ryhmänäyttely 3.8.: Hilpalle jälleen JUN EH2 -tulos, tällä kertaa tuomarina Kurt Nilsson.

Alman sekä Hilpan gallerioissa on uusia kuvia - kiitokset Merjalle ja Tarulle! Alla myös kuva Kiran tytöstä.19.7.2019
Samulin ja Kiran ainokainen on vihdoinkin syntynyt! Se on narttu ja väriltään musta valkoisin merkein.

Oulu NORD- ja KV-näyttelyt 13.-14.7.: lauantain näyttelyssä Hilpalle Arvid Göranssonilta hienosti EH3-sijoitus suurehkossa junioriluokassa. Sunnuntaina se sai puolestaan laatuarvosanan H Teuvo Kankaan arvostellessa.9.7.2019
Viken MyDogDNA-geenitestitulokset saapuivat: se on Pompen-terve ja DM-kantaja (prcd-PRA:n osalta se on terve perimän perusteella).


7.7.2019
Kira kävi tiineysröntgenissä ja pentuja on tosiaankin tulossa vain yksi. Sen syntymistä odotellaan reilun viikon sisään.

Alman ja Ruusun kuvagallerioihin lisätty Paula Martiskaisen Sotkamon näyttelyssä ottamia kuvia - kiitos Paula!22.6.2019
Pentu-uutisia! Kira on ultrattu kantavaksi Staalon Xamulista, tosin pentuja näkyi vain yksi.

Sotkamo ryhmänäyttely 8.6.: kasvattajatuomari Katja Partaselle esittäytyivät Nuuk sekä sijoitustytöt Ruusu ja Alma. Nuukille tulokseksi VET ERI2, Almalle JUN EH ja päivän yllättäjälle, myöskin junioriluokassa kisanneelle Ruusulle ensimmäinen serti, ROP ja kaiken kruunuksi vielä RYP3-sijoitus! Suomenlapinkoiria oli ilmoitettuna 25. Kiitokset Pirjo Kivijärvelle, joka luotsasi Ruusun luokkavoittoon kun esitin itse Almaa, sekä Paula Martikaiselle kuvasta (jossa myös VSP Usvatassun Aikavintiö).

Bodø 2 x kaikkien rotujen näyttely, Norja 15.-16.6.: lauantain näyttelystä Svealle hienosti VSP-sijoitus ja ns. pikkuserti Ratibor Cekićiltä. Sunnuntainakaan ei mennyt hassummin: tulokseksi tuli luokkavoitto ja PN3-sija Jovica Golubovićilta. Grattis Svea!6.6.2019
Vikke on käynyt terveystarkastuksissa: sen silmät ovat terveet, lonkat B/B ja kyynärnivelet 0/0. MyDogDNA-geenitestituloksia odotellaan vielä jokunen viikko. Kiitos Tuula ja Matti!


25.5.2019
Piteå kaikkien rotujen näyttely, Ruotsi 25.5.: Svea hienosti AVO ERI1 SA, tuomarina Lisa Molin.

Ruotsista kantautui myös surullisia uutisia: Kilpi on poissa. Se oli mennyt yhtäkkiä erittäin huonoon kuntoon ja oli pakko päästää tuskistaan. Kaikki tapahtui hyvin nopeasti ja valitettavasti emme tiedä, mikä oli vialla. Eläinlääkärin paras arvaus on, että Kilpin perna olisi revennyt mahdollisesti kasvaimien takia. Osanottoni Kilpin perheelle!19.5.2019
Taivalkoski ryhmänäyttely 18.5.: Hilppa osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä tuloksella PEK1 kasvattajatuomari Tapio Kakon arvostellessa. Kuva © Pirjo Kivijärvi.

Ruusulla ja Hilpalla (kiitos Pirjo!) on uudet profiilikuvat ja Ruusun kuvasivu päivitetty.11.5.2019
Raahe ryhmänäyttely 5.5.: Alma kävi ensimmäistä kertaa kehässä ja esiintyi oikein mallikkaasti räntäsateesta huolimatta. Tulokseksi tuli JUN EH1 kasvattajatuomari Tapio Kakolta. Kuvat © Taru Vallius.

Otson ja Nutun pennut ovat nyt uusissa kodeissaan opettelemassa koiranelämän alkeita. Jehu muutti Iihin Ropin manttelinperijäksi, kun taas Pörri-veli jäi tänne Ouluun. Vapusta tuli Jäätuulen kennelin sijoituskoira ja sen koti on Kauniin kennelissä Kiimingissä. Oma sijoitusnarttuni on puolestaan Bella, joka asustelee Limingassa. Kuva © Merja Koivuluoma.

Viken profiilikuva vaihdettu tuoreempaan ja Alman galleriaan lisätty kuvia Raahen näyttelystä - kiitokset Tarulle!10.4.2019
Riika KV, Latvia 23.-24.3.: Hali matkasi omistajiensa Merjan ja Mikan sekä handlerinsa Katjan kanssa Riikan kansainvälisiin näyttelyihin ja he ottivat mukaansa myös Vuokon. Lauantain näyttelyssä Hali oli PU3, kun taas pohjavillaansa täyttä häkää pudottava Vuokko sai odotetusti EH:n Paula Heikkinen-Lehkoselta. Sunnuntaina oli Halin vuoro saada EH, ja Vuokolle tuli ERI ilman mausteita, tuomarina tällä kertaa Dmitry Prozorov. Kiitos Merja, Mika & Katja!

Lappalaiskoirat ry:n keväterikoisnäyttely, Espoo 24.3.: oli mukava nähdä veteraaniluokassa kisanneita Jippoa ja Kukkaa, joita en ollutkaan nähnyt vähään aikaan. Molemmat saivat EH:n; urokset arvosteli Maija Mäkinen ja nartut Veli-Pekka Kumpumäki. Kuvat © Sanna Parviainen.

Suruksemme olemme joutuneet hyvästelemään Viivin. Se sai hiljattain epileptistyyppisen kohtauksen, jonka aiheuttajaksi paljastui aivokasvain. Viivi, joka olisi tänään täyttänyt kymmenen vuotta, on yksi minulle erityisesti mieleen painuneista pennuista sen vimmatusti pyörineen hännän ja iloisuuden ansiosta. Osanottoni Viivin perheelle!13.3.2019
Nuttu ei ihan malttanut odottaa laskettuun päiväänsä asti, vaan teki pentunsa viime yönä! Tuloksena on kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, kaikki mustia vaalein ja valkoisin merkein. Emä ja pennut voivat oikein hyvin.


12.3.2019
Pentu-uutisia! Nuttu on tukevasti kantavana Otsosta ja synnyttää muutaman päivän sisään.

Surullisiakin uutisia on: Siehkku piti päästää ikiuneen toisiin koiriin kohdistuneen aggressiivisuuden takia. Päätös ei suinkaan ollut helppo, mutta pitkän harkinnan jälkeen se oli pakko tehdä, kun tilanne kävi liian hankalaksi Siehkkulle itselleen ja perheen muille koirille. Osanottoni Pirjolle ja perheelle!

Hali on silmätarkastettu puhtain paperein. Kiitos Merja & Mika! Halista puheen olleen, se kävi viime viikonloppuna paimennusleirillä Pellossa Saajománnun porotilalla ja oli varsin pätevä etenkin porojen kanssa! Alla Merjan ottama kuva Halista tositoimissa.

Bieggan sivulla on uusi kuva. Kiitokset kuvasta Niina Leiviskälle!24.2.2019
Hillalle aloiteltiin virallisia terveystarkastuksia ja valitettavasti heti polvitutkimuksessa kävi ilmi, että sillä on toisen asteen polvilumpioluksaatio vasemmassa polvessaan, minkä vuoksi päätin jättää sen pois jalostuksesta. Muutaman päivän päästä tulleet lonkka- ja kyynärtulokset olivat suolaa haavoihin: lonkat A/A ja kyynärät 0/0 (oikeasti olen tietysti erittäin tyytyväinen luustokuvatuloksiin!).


31.1.2019
Juuri kahdeksan kuukautta täyttäneen Alman sivulla on uusi profiilikuva, ja sen galleriasta löytyy paljon uusia kuvia, kiitos Taru Valliuksen!