Cantavia Finnish Lapphunds

Uutiset ja päivitykset 2008

  2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006


26.12.2008
Taitava koirakkomme Kukka ja Johanna osallistui toiseen voittajaluokan tottelevaisuuskokeeseensa Noormarkussa 7.12. Tuomari Ilkka Sten palkitsi parivaljakon 264 pisteellä ja sitä myöten ykköspalkinnolla, joten Kukalla on nyt osallistumisoikeus erikoisvoittajaluokkaan. Kokonaistuloksissa Kukka ylsi kolmannelle sijalle. Onnitteluni - olette uskomaton tiimi!


26.10.2008
Seinäjoki KV 25.10.: olimme odottaneet jo kauan, että saamme viedä Kiaran kasvattajatuomari Jarmo Vuorisen arvosteltavaksi, ja odotus palkittiin, sillä Kiaran tulos oli VAL ERI1 PN2 VARA-CACIB kahdenkymmenen faaraokoiran joukosta. Hienoa Kiara ja Elina!

Kukka oli jälleen vauhdissa, osallistuen tällä kertaa käyttäytymiskokeeseen Uudessakaupungissa 25.10. Kukka läpäisi kokeen ja saavutti BH-koulutustunnuksen - paljon onnea Kukka ja Johanna! Tuomarina toimi Sirkka Lempinen.

Jeppe kävi luonnetestissä Yli-Iissä 26.10., tuomareina Lauri Ojala ja Jari Keinänen. Pisteitä Jeppe keräsi seuraavasti:

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 pieni
Taisteluhalu: -1 pieni
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Yht. pisteet +140

Oikein mukava tulos - onnittelut Jeppe ja Minna!12.10.2008
Tuoreimmat näyttelytulokset: Kukan ensimmäinen mittelö avoimessa luokassa oli Helsingin kaikkien rotujen näyttely 6.9. ja tuloksena oli hienosti AVO ERI2 PN3 VARA-SERT, tuomarina Pekka Teini. Onnittelut Kukka ja Johanna!

20.9. osallistuimme Siikajoen pentunäyttelyyn Aarnin ja Meten kanssa. Suomenlapinkoiria oli kehässä kuusi kappaletta ja tuomarina toimi Katja Korhonen, joka leipoi Metestä (vas.) ROP-pennun sekä Aarnista (oik.) VSP-pennun! Jälleen kerran kiitokset kuvista Hanna Keskitalolle.

Seuraavana viikonloppuna oli taas Kukan vuoro näyttäytyä kehässä. Tällä kertaa oli vuorossa Salon ryhmänäyttely 28.9., tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Kukan tulokseksi tuli AVO EH3.

4.-5.10. suunnistimme Jyväskylään, jossa pidettiin Lappalaiskoirat ry:n syyserikoisnäyttely. Kukka osallistui ensimmäistä kertaa tottelevaisuuskokeiden voittajaluokkaan ja jäi 185,5 pisteellään hitusen alle tulosrajan. Parempi onni seuraavalla kerralla! Näyttelykehässä esitimme useamman koiran, ja valitettavasti tytöt eivät saavuttaneet sen kummoisempaa menestystä (Mette PEK-, Kukka AVO EH- ja Lempi VET EH-, tuomareina Eeva Resko ja Paula Rekiranta). Pojat sen sijaan menestyivät kasvattajatuomari Tapio Kakon kehässä mukavasti: Edi saavutti suuressa junioriluokassa tuloksen ERI1 ja sai vielä päivän päätteeksi paras uros -luokasta mukaansa vara-sertin. Nuuk esiintyi myös ERI:n arvoisesti ja sijoittui kolmanneksi valtavassa avoimessa luokassa (27 koiraa!). Hienoa pojat!

Arttu-harjakoira silmätarkastettiin 17.9. Vuosi sitten vasemmasta silmästä löytynyt lasiaisvuoto ei ole onneksi edennyt huonompaan suuntaan, ja nykykäytännön mukaan diagnoosi on nyt kirjattu KoiraNetiin seuraavasti: linssiluksaatio, epäilyttävä. Lisäksi oikeasta silmästä löytyi pieni samentuma, jota nyt seurataan. KoiraNetissä lukee samentuman osalta seuraavaa: Kortikaalinen katarakta, epäilyttävä sekä linssin etuosan saumalinjan katarakta, epäilyttävä. Toivottavasti diagnoosi tarkentuu seuraavassa silmätarkastuksessa.31.8.2008
Yppäri ryhmänäyttely 30.8.: Marjatta Pylvänäinen-Suorsan arvosteltavaksi oli saapunut 25 suomenlapinkoiraa, ja meillä oli mukava päivä, joka alkoi Meten ROP-pentu -voitolla. Jeppe kävi kehässä toista kertaa elämässään omistajansa Minnan luotsaamana, ja kaunis esiintyminen palkittiin tuloksella AVO ERI2 PU2 VARA-SERT - onnea Minna ja Jeppe! Viimeisenä oli vuorossa Lempi, josta sain taas kerran olla ylpeä: paitsi että se oli ROP-veteraani, se myös pisti paras narttu -luokassa nuoremmilleen kampoihin nousten aina PN-kakkoseksi asti. Suuret kiitokset Hanna Keskitalolle kuvista (vasemmalta oikealle: Mette, Jeppe & Lempi)!24.8.2008
Kuopion KV-näyttelyt 1.-3.8.: Edi ja Nuuk kävivät näytillä perjantaina ja lauantaina seuraavin tuloksin: pe Edi JUN EH4 ja Nuuk NUO EH3 (tuom. Jari Fors), ja la Edi JUN ERI2 ja Nuuk NUO EH1 (tuom. Eli-Marie Klepp). Lisäksi kehässä pyörähti lauantaina myös Jeppe tuloksella AVO ERI3.

Myös Quinto osallistui näyttelyyn samana viikonloppuna kotimaassaan Belgiassa ja sai viimeisen Belgian muotovalioon tarvittavan sertinsä - paljon onnea Brenda ja Quinto! Ja eilen Quinto jatkoi voittokulkuaan Mechelenin KV-näyttelyssä, jossa se oli ROP CACIB:in kera. Näyttely oli samalla suomenlapinkoirien erikoisnäyttely, joten tämä oli hieno voitto Quintolle!

Tallinna KV, Viro 16.8.: enpä muista kastuneeni koiranäyttelyssä yhtä perusteellisesti vuosikausiin, mutta märkä ja kylmä olotila unohtui nopeasti mahtavien tuloksien ansiosta! Ensimmäiseksi kehässä näyttäytyi Peppi, jolle Maret Kärdi antoi sertin, CACIB:in sekä ROP-ruusukkeen! Seuraavaksi oli Kiaran vuoro ja tulos oli sama kuin Pepillä, tosin tuomarina oli Heidi Kirschbichler. Molemmat tytöt ovat nyt Viron muotovaliota ja lisäksi Kiara on nyt myös KANS MVA (FCI:in vahvistusta vailla)! Seurueeseemme kuului myös kaksi basenjia, jotka olivat VSP ja ROP & RYP2. Tarpeetonta lienee sanoakaan, että korkkasimme kuohujuomapullon paluumatkalla Suomeen!

Kukan pitkään odotetut lonkka- ja kyynärtulokset ovat vihdoinkin saapuneet: lonkat B/B, kyynärpäät 0/0.31.7.2008
Lappalaiskoirat ry:n kesäerikoisnäyttely järjestettiin Rokualla 19.7. ja Edi voi jälleen lisätä meriitteihinsä yhden luokkavoiton! Edi oli ainoa ERI:llä palkittu junioriuros. Myöskään Nuuk ei pärjännyt hullummin puutteellisesta turkistaan huolimatta: tulokseksi tuli NUO EH2. Lempi puolestaan sai VET ERI3. Aikuiset arvosteli Raimo Viljanmaa ja pennut Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Meten debyytti meni mukavasti: olin oikein tyytyväinen sen esiintymiseen ja tulokseksikin tuli hienosti PEK 2 KP pikkupentuluokassa. Säpinää riitti koko päivän, sillä allekirjoittanut arvosteli vielä junior handler- ja lapsi & koira -kilpailut.

Ylivieska KV 20.7.: Nuuk ja Edi osallistuivat toiseenkin näyttelyyn viikonlopun aikana, ja tälläkin kertaa menestyksekkäästi: kasvattaja otti hyvin iloisena vastaan tekstiviestin, jossa luki, että Edi oli saanut Matti Tuomiselta toisen sertinsä! Edin lopullinen tulos oli JUN ERI1 PU3 SERT. Nuuk uusi edellisen päivän tuloksensa ja sai siis jälleen NUO EH2. Hienoa! Edin kuvan (alla) otti Hanna Keskitalo - kiitokset jälleen kerran!13.7.2008
Oulu KV 12.7.: suomenlapinkoirat arvosteli Paula Heikkinen-Lehkonen ja Edi nappasi jälleen luokkavoiton (JUN EH1). Päivän tähti oli kuitenkin Nuuk, joka kesäturkistaan huolimatta voitti nuorten luokan ja sijoittui kovatasoisessa PU-luokassa neljännelle sijalle. Nuuk sai myös toisen sertinsä, joten paljon onnea Nuuk ja Pirjo! Kiitos Hanna Keskitalolle tästä kauniista pääkuvasta - sertivoittajan on helppo hymyillä!

Kukka on käynyt terveystarkastuksissa seuraavin tuloksin: silmät ovat terveet ja sekä lonkat että kyynärpäät näyttivät hyviltä (lopulliset tulokset tulevat Kennelliitosta muutaman viikon sisään). Paras uutinen oli kuitenkin se, että Kukan vasen polvi oli parantunut iän myötä ja polvitulokseksi tuli nyt 1/0. Johannalle kiitos Kukan tutkituttamisesta!2.7.2008
Näyttelytulokset touko- ja kesäkuulta:

Himanka ryhmänäyttely 17.5.: Jeppe AVO EH2 ja Hertta, joka oli ensimmäistä kertaa kehässä lähes viiteen vuoteen, VAL ERI2 PN4. Suomenlapinkoirat arvosteli Arvi Ellmén.

Sotkamo ryhmänäyttely 24.5.: Edi voitti junioriurokset erinomaisella ja sai vielä PU3-sijoituksen sekä vara-sertin. Myös Nuuk voitti luokkansa, tällä kertaa EH:n kera. Tuomari oli Esko Salkonen.

Kestilä ryhmänäyttely 25.5.: Edi JUN EH1, Nuuk NUO H ja Jeppe AVO ERI2 kasvattajatuomari Jukka Kuusiston arvostellessa.

Piteå KV, Ruotsi 31.5.: Peppi AVO 1/2 CK PN4 ja Lempi VET 1/1 CK PN5 VSP-VET Tina Permon jakaessa arvioita. Samainen tuomari arvosteli myös faaraokoirat ja Kiara oli VSP CACIB:in kera!

Raahe ryhmänäyttely 7.6.: Edi JUN ERI1 PU4 SERT (tuom. Sakari Poti) - onnittelut komealle nuorukaiselle ensimmäisestä sertistä! Ja kiitokset Hanna Keskitalolle hienoista kuvista (alla).

Suomussalmi ryhmänäyttely 14.6.: Nuuk NUO EH1, tuomarina Arvi Ellmén.

Gällivare KV, Ruotsi 21.6.: tämä näyttely meinasi jäädä meiltä kokonaan välistä, sillä Kiara oli jo saanut havittelemamme Ruotsin CACIB:in Piteåsta muutamaa viikkoa aikaisemmin eikä sillä siis enää ollut mitään erityistä saavutettavaa Ruotsista. Vanha muori Lempi oli ilmoitettu ainoastaan huvin vuoksi, kun se niin kovin tykkää käydä kehässä. Näyttelyä edeltävänä iltana päätimme kuitenkin, että lähtisimme Lempin kanssa matkaan. Se osoittautuikin oikeaksi päätökseksi, sillä Lempi voitti veteraaniluokan CK:lla, sijoittui PN2:ksi ja sai Ruotsin sertin, jonka myötä se on nyt Ruotsin muotovalio - 11,5 vuoden ikäisenä! Lempi oli myös VSP-veteraani. Tuomarina Gällivaressa toimi Ing-Marie Hagelin.14.5.2008
Kukka EH4 Vaasan KV-näyttelyssä 27.4. (tuom. Teuvo Kangas) ja EH1 Rauman kaikkien rotujen näyttelyssä 11.5. (tuom. Sakari Poti).

Kiara osallistui maastojuoksukisoihin Kajaanissa 3.5. ja pääsi finaaliin asti. Lopullinen pistemäärä oli 217 + 187 = 404 pistettä.

Kukka kävi tokoilemassa Paraisilla 4.5. ja saavutti jälleen kerran avoimen luokan ykköstuloksen (177,5 pistettä, sijoitus 4.). Koska tämä oli Kukan kolmas ykkönen AVO-luokasta, se saa liittää nimensä eteen tittelin TK2 - onnea Johanna ja Kukka! Ko. koirakko on osallistunut kaiken kaikkiaan vain neljään viralliseen tottelevaisuuskokeeseen, joten koulutustunnus tuli minimimäärällä kisoja.22.4.2008
Viimeisimmät näyttelytulokset:

Kajaani ryhmänäyttely 13.4.: Nuuk NUO H ja Edi JUN EH2, tuomarina Leni Finne.

Kiuruvesi ryhmänäyttely 19.4.: Nuuk NUO EH2, tuomarina Pekka Kortekangas.

Pyhäjärvi ryhmänäyttely 20.4.: Nuuk (oik. kuva) NUO ERI1 PU2 SERT - kovasti onnea ensimmäisestä sertistä Pirjo & Nuuk! Miinan (vas. kuva © Titta Repo) ensiesiintyminen tuotti JUN EH3 -tuloksen, ja Lempi puolestaan sai VET ERI1 PN3 ROP-VET. Suomenlapinkoirat pisti järjestykseen kasvattajatuomari Eija Lehtimäki, joka arvosteli myös BIS-veteraanikilpailun ja sijoitti Lempin päivän päätteeksi BIS2-veteraaniksi!7.4.2008
Lestijärven ryhmänäyttely 5.4.: Lempi ROP-veteraani (kuva vas. Titta Repo) ja BIS3-veteraani (kuva oik. Minna Väänänen)! Rodun arvosteli Sakari Poti ja BIS-veteraanifinaalin Markku Santamäki.4.4.2008
Viime viikonloppu oli toimintaa täynnä. Lauantaina Kukka kisasi toista kertaa tokon avoimessa luokassa ja tulos oli uusinta menestyksekkäästä ensimmäisestä kerrasta: Kukka totteli jälleen ykköspalkinnon edestä huimin pistein (196,5) ja myös voitti luokan KP:n kera. Koska koe järjestettiin Lappalaiskoirat ry:n keväterikoisnäyttelyn yhteydessä, Kukka palkittiin myös luokan parhaana lappalaiskoirana. Pepillä ei mennyt yhtään sen huonommin ensimmäisessä tottelevaisuuskokeessaan Haukiputaalla, sillä kotiinviemisinä oli ykköspalkinto (170 pistettä) ja kuudes sija alokasluokasta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt päivän saldoksi, vaan Peppi ja Kati osallistuivat illalla vielä agilitykisoihin ja nousivat kolmosluokkaan!

Sunnuntaina Kukka näyttäytyi erikoisnäyttelyssä ja sai hienon ERI2-sijoituksen suuressa nuorten luokassa. Tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen. Luokan voitti Kukan sisarpuoli Fihtolas Åfelia, jonka isä siis on myös Cantavia Leijonamieli. Peppi ja Kati kävivät ensimmäisissä kolmosluokan kisoissaan ilman sen kummempaa menestystä, mutta tästä koirakosta kuullaan varmasti vielä! Allekirjoittanut puolestaan ajeli Elinan kanssa Ruotsin puolelle Bodeniin, koska Kiara oli ilmoitettu Svenska Vinthundklubbenin erikoisnäyttelyyn, ja onneksi olikin, sillä Kiara oli ROP, sai Ruotsin sertin ja sitä myötä Ruotsin muotovalion arvon! Rodun arvosteli Shamil Abrakimov. Kiitokset kuvista Aino Mäkelälle.28.3.2008
Peppi ja Kiara kävivät eilen silmätarkastuksessa. Pepin silmät olivat terveet, mutta Kiaralla todettiin MRD - onneksi ei mitään vakavampaa. Kiaralta tutkittiin myös polvet tuloksella 0/0.


26.3.2008
Tervetuloa uusi tuontini Tanskasta: Lapinlumon Aarni (synt. 30.12.2007). Aarni on yhdistelmästä Orso-Farm Caamos x DK MVA Lapinlumon Kiiski.

Kukka kävi näytillä Ruoveden ryhmänäyttelyssä 24.3., tällä kertaa tuloksella EH4 Hannun Talven arvostellessa.18.3.2008
Kukka osallistui poropaimennustestiin Sodankylässä 9.3. ja läpäisi sen hienosti! Kiitokset Johannalle ja Kukalle, jotka tekivät pitkän reissun Lappiin - kyllä kannatti! Kuvat © Kaisa Hurme.

Tanhun pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Pakkaslumi asustaa Pudasjärvellä, Piimäsuu Pyhännällä ja Pohjantähti Ylivieskassa, kun taas pentueen ainoa narttu, Poutapilvi, jäi tänne Ouluun.6.3.2008
Orso-Farm Tanhuvillan lonkka- ja kyynärkuvien tulokset saapuivat: lonkat B/A, kyynärnivelet 0/0.


27.2.2008
DNA-testin tulokset saapuivat tänään: kaikkien neljän pennun isä on Orso-Farm Atninbeaska.


25.2.2008
Tornion ryhmänäyttely 23.2.: viidestä ilmoittamastamme koirasta loppujen lopuksi ainoastaan Nuuk pääsi kehään asti muiden omistajien ja yhden koirankin sairastaessa kotona. Tuomarina toimi Saija Juutilainen ja Nuuk oli hienosti EH2 seitsemästä nuorten luokan koirasta.

Peppi osallistui muutamaan agilitykilpailuun viikonlopun aikana ja sai jo toisen nollavoiton kakkosluokasta! Kolmosluokkaan siirtyminen on jo siis lähellä. Hyvä Peppi ja Kati!14.2.2008
Orso-Farm Tanhuvilla, tämänhetkisen pentueen emä, on juuri lonkka- sekä kyynärkuvattu, ja nyt vain odotellaan tuloksia Kennelliitosta. Sekä lonkat että kyynärpäät näyttivät hyviltä. Tanhu myöskin polvitarkastettin tuloksella 0/0.

Pentujen ja vanhempien DNA-näytteet ovat nyt tutkittavina ja tulokset ovat saatavilla kuun loppuun mennessä.10.2.2008
Nuuk ja Doris kävivät silmätarkastuksessa 8.2. Nuuk sai puhtaat paperit, mutta Doris ei ollut yhtä onnekas. Se on jo aikaisemmin geenitestattu prcd-PRA -sairaaksi, ja valitettavasti sairaus on nyt edennyt niin pitkälle, että silmissä on jo nähtävissä muutoksia. Nyt toivommekin, että näkö huononisi hitaasti eikä Doris sokeutuisi kokonaan :( Kiitos, Pirjo ja Hannakaisa, koirienne tarkastuttamisesta!


3.2.2008
Kiara VAL ERI Turun KV-näyttelyssä 26.1. (tuom. Andre van den Broek).


20.1.2008
Nuuk on käynyt tammikuussa parissa näyttelyissä mukavalla menestyksellä: ensin Kajaanin KV-näyttelystä tuli JUN EH3 -sijoitus Paula Rekirannan arvostellessa, ja Kuopion Jalostuspäivänäyttelyssä 20.1. JUN ERI1 95 suomenlapinkoiran joukosta kasvattajatuomari Tapio Kakon jakaessa tuomioita. Hyvä Nuuk!

Kukka osallistui elämänsä toiseen tottelevaisuuskokeeseen 6.1. kilpaillen avoimessa luokassa. Tälläkin kertaa tuli ykköspalkinto (188 pistettä ja KP) ja luokkavoitto. Kukalla on siis osallistumisoikeus voittajaluokkaan 16 kuukauden ikäisenä - mahtavaa Kukka!13.1.2008
Suomenlapinkoiran pentuja syntynyt 12.1.