Cantavia Finnish Lapphunds

Omat koirat

>>Kotona        >>Sijoituksessa        >>Aikaisemmat sijoituskoirat        >>Muistoissa        >>Yhteenveto


FI JMVA Cantavia Ruusukulta

    • suomenlapinkoira (narttu)
    • i: Katajavaaran Menninkäinen
    • e: Cantavia Metsäruusu
    • synt. 16.9.2021
    • lonkat C/B, kyynärnivelet 0/0, LTV0 (normaali), VA0 (normaali), prcd-PRA terve (vanhempien perusteella), Pompen tauti: normaali (vanhempien perusteella)


Salli on eräänlainen koiraharrastukseni välitilinpäätös kuluneesta neljännesvuosisadasta. Sen isänisänemä on ensimmäinen koirani, tammikuussa 1997 syntynyt Lempi, emänemänemä neljäs koirani Vuokko ja taempana sukutaulussa esiintyy myös toinen koirani Hertta sekä yksi ensimmäisiä sijoituskoiriani (Ronja). Pentuetta suunnitellessani tiesin heti, että jos siinä vain on narttuja, niin minun on "pakko" jättää itselleni pentu kotiin. Onneksi pentueeseen syntyi juuri se yksi narttu ja vieläpä oikein mieluinen sellainen luonnetta ja rakennetta myöten. Salli on vauhdikas tapaus ja emänsä Ruusun tapaan sen häntä heiluu jatkuvasti. Sen pentuluokan näyttelyt menivät erittäin lupaavasti: Salli sai kaikista seitsemästä pentuluokan näyttelystään kunniapalkinnon ja oli viisi kertaa ROP-pentu sekä voitti pääerikoisnäyttelyssä narttujen pikkupentuluokan. Nämä meriitit tekivät siitä Lappalaiskoirat ry:n Vuoden pentu 2022 -kilpailun voittajan! Alle vuoden ikäisenä Salli oli lisäksi ehtinyt kerryttää tililleen Suomen juniorimuotovalion arvon, sertit Suomesta ja Ruotsista sekä yhden NORD-sertin. Maaliskuussa 2023 se kävi kokeilemassa poropaimennusta viikonlopun mittaisen leirin ajan ja osoittautui siinä lajissa oikein lupaavaksi. Salli on myös käynyt nosework-alkeiskurssin.

>> Kuvagalleria
>> Salli KoiraNetissä


Katajavaaran Menninkäinen Jäkäläkummun Laiskajaakko FI MVA Orso-Farm Hiski
POHJ & FI & SE & NO MVA Jäkäläkummun Ensi-Lempi
FI MVA Miilupellon Muru
C.I.B & POHJ & FI & SE & NO & BALT & EE & LV & LT & RU & RKF & BY & RO & RO GR & BG & BG GR & CY & GE & MD & MK & ME MVA BSW-11 Cantavia Kodinonni
Kanervakeijun Metsäruusu
Cantavia Metsäruusu Orso-Farm Kisälli Orso-Farm Palsa
Orso-Farm Tanhuvilla
Cantavia Luhtavilla FI & SE MVA Kontioharjun Kaamos
FI & SE & EE & LT & BY MVA BALT & EE & LV & LT & BY JMVA FI VMVA Lapinpeikon Namupala